3 inspiratietips voor een goede domeinnaam

domeinnaam

Op dit moment maken ontzettend veel mensen gebruik van het internet. Dit heeft voor een groot deel te maken met de verschillende mogelijkheden die er tegenwoordig zijn om het internet op een goede manier te gebruiken. Zeker ondernemers kunnen in bijna alle gevallen ontzettend veel winst behalen op het internet. Ben je een ondernemer en wil je ook beginnen met het bouwen van een eigen website of een eigen webshop? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met de verschillende mogelijkheden van jouw domeinnaam. Jouw domeinnaam kan ontzettend bepalend zijn voor jouw uiteindelijke succes.

Hoe kies je de juiste domeinnaam?

Wanneer je een eigen website of webshop wilt beginnen is het belangrijk om allereerst een goede domeinnaam te bedenken. De domeinnaam is de naam van de website/ webshop. Deze domein dien je te registreren door middel van een domeinregistratie. Voordat je de domeinnaam gaat registreren is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende mogelijkheden van een domeinnaam. In veel gevallen is het prettig als de domeinnaam gemakkelijk te onthouden is.

De domeinnaam moet passen bij de dienst of het product

Als je een nieuwe domeinnaam gaat registreren is het belangrijk dat deze aansluit bij jouw dienst of jouw product. Hierdoor oogt jouw website/ webshop direct een stuk betrouwbaarder. Echter, daarnaast is het ook verstandig om altijd voor .nl of voor .com te kiezen. Ook dit zorgt ervoor dat het geheel er direct professioneler en betrouwbaarder uitziet.

Aansluiten bij de doelgroep

Naast dat de domeinnaam moet passen bij de dienst of het product, moet de domeinnaam ook passen bij de betreffende doelgroep. In veel gevallen kan het lastig zijn om een domeinnaam aan te laten sluiten bij de doelgroep, probeer jezelf in te beelden in de doelgroep en maak op basis van deze denkwijze de gepaste keuze.

 

Geplaatst onder