3 Tips voor een moderne tuin

3 tips moderne tuin

Valt er niet veel meer te genieten en zie je eigenlijk alleen nog maar achterstallig werk en vergane glorie in de tuin? Dan is het tijd voor een tuinrenovatie! Met deze tips maak je samen met je hovenier een goed tuinplan!

Keuzes maken voor de tuinrenovatie

Het klinkt simpel: geef een hovenier opdracht om de tuin weer in een paradijsje te veranderen. Maar deze zal beginnen met vragen stellen en daarom is het goed om van te voren na te denken over de wensen. Het doel van de tuin is leidend voor de rest en daarom moet dit als eerste duidelijk zijn. Heb je kleine kinderen die veilig moeten kunnen spelen in de tuin? Moet er worden gevoetbald en komt er een zandbak? Of gaat het puur om een siertuin waar je misschien wel een jacuzzi wilt? Een groot verschil!  En wat wordt de stijl van de tuin? Wordt dit landelijk of strak en modern?

Tip 1: Grote terrastegels

Een van de elementen die de tuin het meeste beïnvloeden is de bestrating. Voor een strakke tuin wordt tegenwoordig vaak gebruik gemaakt van zo groot mogelijke terrastegels. Bijvoorbeeld Geo Ceramica. Dit zijn grote tegels waarin allerlei gave patronen mogelijk zijn. Beperkt je niet tot een tegel, het is heel mooi om het terras in andere bestrating te laten leggen dan de paden in de tuin.

Tip 2: Moderne hout elementen

Moet er een nieuwe schutting worden geplaatst? Kijk dan naar Hout-beton schuttingen. Deze zien er niet alleen strak uit, maar doordat de delen die in de grond komen van beton zijn gaan deze ook lang mee. Ook wordt er door hoveniers in tuinontwerpen veel Douglas hout gebruikt. Hier kunnen allerlei elementen van worden gemaakt zoals tuinoverkappingen.

Tip 3: Strakke grasmat

Bijna elke tuin heeft gazon. Dit is vaak een ondergeschoven kindje maar voor een mooie tuin is het van groot belang dat ook de grasmat er strak en mooi groen uitziet. Hiervoor kunnen kant en klare graszoden worden gebruikt. Deze zijn meteen mooi en hebben meestal geen onkruid. Ook is er de laatste jaren beter en natuurlijker kunstgras ontwikkeld. Je hoeft dan niet meer grasmaaien (en bent geen ruimte kwijt aan een grasmaaier) en je gras ziet er het hele jaar door uit prima uit. Wel moet kunstgras ook enigszins onderhouden worden. Laat je hovenier je hierover voorlichten.

Veel plezier in je tuin!

Met deze tips kan je gericht een plan maken om je tuin weer een plaats om te genieten en relaxen te maken. Veel plezier deze zomer!

Geplaatst onder