Alle trends in de wereld van de interieurbeplanting

Interieurbeplanting

Alle trends in de wereld van de interieurbeplanting

Interieurbeplanting is voor velen nog een onontgonnen expertise. De kunst van het gebruik van diverse flora is inmiddels echter een niet weg te denken onderdeel van een geslaagde interieurinrichting. Interieurbeplanting kan op veel manieren worden ingezet om tot spannende, esthetische en functionele inrichtingen te komen. In dit artikel wordt een aantal van de huidige trends, die een sterke opmars aan het maken zijn in de wereld van interieurbeplanting, besproken.

Plantenbakken

Originele designer plantenbakken zijn de opvallendste verschijningen. In samenwerking met de plant zélf doen zij een interieurinrichting tot grote hoogte stijgen. De hoge plantenbak is bijvoorbeeld een uniek model, zowel vanwege de stijlimpact als vanwege de functionaliteit.

Een hoge plantenbak is dan ook ideaal om een natuurlijke afscheiding te realiseren tussen de lichtinval en de looproute in een ruimte. Het materiaal dat voor plantenbakken gebruikt wordt is ook steeds meer divers en ontwikkelt zich in een razend tempo.

Denk bijvoorbeeld aan bewerkingen met tabaksblad, bananenblad, prachtig parelmoer of ruw boomschors. Een veelgebruikt modern materiaal is bladzilver of fiberstone. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om met behulp van het materiaal, het design, of de plaatsing van plantenbakken een ruimte tot haar volle potentie te laten opbloeien. Met een goed ingerichte hydrocultuur zal de interieurbeplanting bovendien lang meegaan.

Verwant aan de plantenbak is de zuilenconstructie. Met een elegante en mooie zuil kunt u komen tot een groene en ontspannen werkkamer, waardoor deze een warmer en persoonlijker accent krijgt. Zuilconstructies worden steeds meer gebruikt en vinden vaak een bestemming in een directiekamer, chique kantoor, de entree of boardroom van een bedrijf. Kantoorplanten verwerkt in een zuilenconstructie bezorgen u en uw zakenrelaties een prettige omgeving om in te werken.

Gedroogde takken

Een functionele en tegelijkertijd natuurlijke mogelijkheid is het gebruik van gedroogde takken. De kosten van het onderhoud van deze vorm van interieurbeplanting ligt vrij laag en is daarmee uitermate geschikt voor situaties waarin u niet veel tijd hebt, maar toch een mooi ingericht interieur wilt realiseren.

Er zijn veel verschillende materialen waarmee goed te werken is. Kies bijvoorbeeld voor prachtige perentakken, appeltakken of mangrovetakken. Deze takken verfraaien uw ruimte enorm en zijn nog mooier te maken door het invoegen van bloemen zoals dahlia’s, orchideeën of zonnebloemen.

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een greep uit de brede en zich ontwikkelende wereld van interieurbeplanting. Door middel van de hoofdingrediënten kennis, visie en fantasie, kunt u uw droominterieurinrichting bewerkstelligen.