Carports met zonne-energie

Tegenwoordig is duurzaamheid een steeds belangrijker begrip. Auto’s rijden steeds vaker op elektriciteit en groene energie wordt vaker gebruikt. Zonnepalen zijn één van deze duurzame oplossingen. Als het echter niet mogelijk is om op het dak van je woning panelen te plaatsen, kan het een ideale mogelijkheid zijn om de zonnepalen op je carport te installeren. Zo is een carport met zonne-energie multifunctioneel: niet alleen wordt je auto beschermd tegen verschillende weersinvloeden, ook wordt er duurzame energie opgewekt.

De voordelen van een carport met zonne-energie
Een carport met geïntegreerde zonnepalen bieden een hoop voordelen. Allereerst is het natuurlijk erg goed voor het milieu, omdat je duurzame energie kunt opwekken. Deze energie kun je dan direct koppelen aan de accu van het laadstation van je elektrische auto. Zo kun je je elektrische auto op een duurzame én financieel interessante manier.

Een ander voordeel is dat het een carport een sierlijke en unieke uitstraling geeft en een mooie toevoeging is aan je woning. Als je graag extra licht wenst, is het zelfs mogelijk om zonnepalen te kiezen die deels nog licht doorlaten.

Enkele nadelen van zonnepanelen op de carport
Het plaatsen van een carport met zonne-energie heeft echter niet alleen maar voordelen. Er zitten ook een aantal nadelen aan verbonden. Zo is het namelijk niet voor iedere woning en locatie ideaal om zonnepanelen te plaatsen. Je zult goed rekening moeten houden bij de solar carport met de omgeving, de stand van de zon, je eigen woning en de omliggende natuur. Anders kan het voorkomen dat je een hoop investeert in de zonnepanelen en hier vervolgens een erg laag rendement voor terugkrijgt. Een beperking is namelijk dat een carport een stuk minder hoog is, waardoor ze meer hinder zullen ondervinden dan panelen die op het dak worden geplaatst.

Verschillende type zonnepanelen
Nu duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is ook het aanbod aan zonnepanelen gegroeid. Ook voor specifieke zonnepanelen voor op een carport is er nu al een hoop keuze. Afhankelijk van je wensen en budget, zijn er verschillende aanbieders. Vraag online een offerte aan om de prijzen van de panelen te vergelijken en jouw ideale carport te creëren.


Geplaatst onder