Coronaversoepelingen: hier mag je weer met je kinderen naar toe

Na een lockdown die wederom enkele maanden heeft geduurd is het dan gelukkig weer zover, er is ruimte voor versoepelingen. En dat is maar goed ook. Veel kinderen zijn uitgespeeld met het speelgoed thuis, en ouders weten soms ook niet meer wat ze kunnen doen met hun kroost. Gelukkig gaat er weer het een en ander open en zijn er weer uitstapjes mogelijk. Het park in de buurt hebben de kleintjes inmiddels wel vaak genoeg gezien, klaar om weer op avontuur te gaan. Op zoek naar inspiratie? Dit mag er nu weer.

Attractieparken

Wie is er niet mee opgegroeid? Een uitje naar de Efteling of Walibi Holland? Voor velen kinderen is en blijft dit toch wel het hoogtepunt van het jaar. Gelukkig mag dit ook binnenkort weer. Er gelden hier wel een aantal beperkingen. Zo zijn enkel attracties open die buiten zijn. Dit betekent soms wel een flinke vermindering. Wel houden sommige parken hier rekening mee door de tickets van het entree voor het park omlaag te zetten.

Musea

Ook voor een educatief dagje weg zijn er weer meer mogelijkheden. Vanaf 19 mei zijn de openluchtmusea en theaters weer geopend voor bezoekers. Ook hierbij geldt dat dit enkel om buitenlocaties gaat en dus niet binnen. Toch is dit al een hele vooruitgang, en zullen er een aantal musea zijn die voor de gelegenheid buiten meer entertainment bieden voor de kleintjes.

Zwembad

Ook zwembaden zullen weer geopend zijn. Hierbij is het gelukkig wel mogelijk om deze ook binnen te bezoeken. De kinderen kunnen dus gelukkig weer na school spelen met vriendjes bij een zwembad in de buurt. Daarnaast voor ouders natuurlijk ook een ontspannen uitje onder het genot van een boek, of juist om zelf ook wat baantjes te zwemmen.

Bibliotheken

Tot slot, zijn ook bibliotheken weer open voor bezoekers. Waar deze eerst alleen toegankelijk waren op afspraak voor het halen van een boek, mogen kinderen nu weer zelf speurneuzen tussen het grote aanbod boeken. Genoeg te doen dus de komende tijd. Het buitenspeelgoed kan daarnaast ook binnenkort weer uit de kast getrokken worden, want het beloofd heerlijk weer te gaan worden!