De kracht van glas op je interieur

Als je aan glas denkt in je interieur zullen veel mensen vooral denken aan de ramen en eventueel de deuren in huis. Toch kan glas op veel meer manieren worden toegepast in je woning. De afgelopen jaren is het gebruik van dit materiaal aanzienlijk toegenomen en daarmee ook de mogelijkheden om het te gebruiken. Glas kan je interieur een luxueuze en moderne uitstraling geven en past daardoor perfect in vrijwel iedere woning. Benieuwd naar de opties en wat glas voor jouw woning kan doen? Lees dan vooral verder!

Glazen wanden in je woning

Een van de mogelijkheden om glas toe te voegen in je huis is door het te gebruiken als wand. Wil je verschillende ruimtes van elkaar scheiden maar toch een verbinding houden? Dan kan een glazen wand de ideale oplossing zijn. Je kunt kiezen voor een volledige transparante variant, maar natuurlijk ook voor een meer matte afwerking. Ook is het mogelijk om glas tegen een bestaande muur te plaatsen. Heb je bijvoorbeeld een bakstenen muur in huis? Plaats hier een glazen wand tegen aan om een uniek effect te creëren.

Wandbekleding in de badkamer of keuken

Een andere optie is om glas te gebruiken als wandbekleding. In de keuken kan glas perfect zijn als achterwand. Dit biedt naast een mooi effect, ook veel functionele voordelen. Het is gemakkelijk schoon te maken, ziet er strak uit en oogt ruimtelijk door de weerkaatsing van licht. Ook in de badkamer kan een glazen wand een prachtige mogelijkheid zijn. Weet je niet zeker of standaard afmetingen passen in je woning? Op maat bestellen voor jouw woning is dan ook een goede mogelijkheid. Zo heb je binnen de kortste keren een perfecte, unieke glazen wand voor in jouw interieur.

Glazen deuren: ruimtelijk effect

Glazen deuren zijn tegenwoordig steeds vaker terug te vinden in huis. Dit geeft een ruimtelijk effect en biedt de mogelijkheid om ruimtes met elkaar te verbinden. Daarnaast zorgt het voor meer lichtinval en geeft het een luxe uitstraling. Glazen deuren zijn er in tal van stijlen, soorten en maten, zodat er altijd wel een is die een toevoeging kan zijn voor jouw interieur.

Nog veel meer mogelijkheden

Naast bovenstaande opties zijn er nog een tal van andere mogelijkheden om glas te gebruiken in je woning. Wat dacht je bijvoorbeeld van een glazen vloer, of glazen balustrades van je trap. Ook glazen trappen worden steeds vaker gezien om een luxueuze sfeer te geven aan je woning. Glas is daarom een prachtig en veelzijdig materiaal en kan een geweldige invloed hebben op jouw interieur. Zie ook dit filmpje van Beautiful Homes op Youtube voor meer inspiratie voor het gebruik van glas in de woning.