De praktische buitenkeuken kan een oplossing zijn om buiten te koken

Buitenkeuken

De praktische buitenkeuken kan een oplossing zijn om buiten te koken

Gezellig buiten koken

Met een buitenkeuken heb je alles binnen handbereik. Je kunt zelfs al je voorbereidingen gewoon buiten doen. En dat is ook veel gezelliger. Zitten de gasten al aan een verfrissend drankje, dan ben je daar gewoon bij. Wil je een keuken zelf maken voor buiten of ben je op zoek naar tips om je bestaande buitenkeuken te verbeteren, lees dan onze tips.

Praktische tips:

• Richt in verschillende delen in. Zorg voor een ruimte om voor te bereiden, te koken, serveren en een schoon gedeelte. Dit maakt het bereiden overzichtelijker.
• Plaats deze dichtbij je keuken. Als je dan toch iets vergeten bent, ben je dicht in buurt.
• Maak je buitenkeuken compleet met een bar. Zo wordt het de plek waar alle gasten kunnen bijkletsen terwijl jij je op het eten stort. Daarnaast vinden veel gasten het leuk om mee te kunnen kijken met de kok. Met een bar zien ze actie in de keuken en heb jij toch alle ruimte.
• Plaats de waterkaan, drankkoeler of mini-koelkast aan het einde van de bar. De gasten kunnen zo eenvoudig zelf een drankje pakken. Een alternatief idee is om een kruiwagen met ijsklontjes te vullen en daar de drankjes in te leggen.
• Plaats de eettafel in de buurt. Zo kun je gemakkelijk blijven communiceren terwijl je gasten op het eten wachten. Zorg voor comfortabele tuinmeubelen, zodat iedereen lekker kan zitten.
• Het is slim om je keuken onder een overkapping te plaatsen. Zeker in een land als Nederland. Ook bij neerslag kun je dan rustig doorkoken en blijft keuken droog.