De tuin zomerklaar maken

Terwijl jij al relaxed zittend op je loungeset hoekbank in je tuin kan het zijn dat de rest van je tuin de enige aanpassingen nodig heeft. 21 juni gaat officieel de zomer van start en tot die tijd heb jij nog alle tijd om jouw tuin zomerproof te maken. Aldus de perfecte tuin om heerlijk in te barbecueën of wellicht je eigen groente te verbouwen.

Groen of toch niet?

Heb jij niet van die groene vingers, maar wil je toch kunnen genieten van een welverzorgde tuin. Je kan natuurlijk overwegen om alles vol te leggen met stenen en het zo te laten. Maar dit brengt ook nadelen met zich mee. Wat je namelijk met deze stenen bedekt kan ook naar boven komen waardoor je alsnog al het groen tussen de stenen staat weg te werken. Daarbij is een gemiddelde tuin met alleen stenen ook veel warmer dan een tuin waar meer afwisseling is. Door verschillende secties te creëren in je tuin zal het meer een geheel worden met elk gedeelte een bepaald doel.

Wat wil je in de tuin?

Het afbakenen van verschillende gedeelten in je tuin kan er voor zorgen dat je tuin een mooi geheel kan worden. Daarbij heb je verschillende functies die nuttig zijn. Je kan als eerst als je de tuin binnenloopt tegen het huis aan een heerlijk lounge gedeelte maken waar je heerlijk je boekje in de zon kan lezen op een zonnige zomerdag. Waarna de dag kan afsluiten met een gezamenlijke barbecue. Verderop in de tuin kan je een makkelijker begaanbaar pad maken naar de verschillende secties. Misschien wil je wel je eigen groente telen en heb je een klein kastje waarin je dit het gehele jaar kan bijhouden. Wat je ook doet met je tuin of hoe groot je tuin ook is, je kan veel doen om toch een gezellig plekje in je tuin te maken. Veel artikelen voor in de tuin zijn zo gemaakt dat voor elke type tuin of balkon iets te vinden is om deze helemaal naar jouw smaak in te kunnen richten. 

Geplaatst onder