De woonkamer als verlengstuk van je tuin

woonkamer tuin

Geniet jij het liefst het hele jaar door van de natuur, de frisse lucht en de prachtige geuren en kleuren in je tuin? Dan is het misschien een idee om je woonkamer in te richten als een verlengstuk van je tuin. Zo kun je nog steeds genieten van de pracht van je tuin, maar dan lekker binnen. Zo ben je beschermd tegen regen en kou, en toch geniet je nog een beetje van het buitenleven. Maar hoe richt je je woonkamer nou in als een verlengstuk van je tuin? In deze blog geven we je een aantal tips.

Laat zichtlijnen doorlopen

Als eerste is het belangrijk om zichtlijnen door te laten lopen. Het zou zonde zijn als je je bank met de rug naar de tuin toe zet. Zo zie je namelijk helemaal niks meer van je tuin als je op de bank zit! Deel ook je tuin zo in dat je zicht niet wordt belemmerd. Zet dus geen tuinset vlak achter de schuifpui, want het is veel leuker als je uitkijkt op prachtige bloemen en planten. Wel is het leuk om je tuinmeubels te matchen bij de meubels in je interieur. Als je de interieurstijlen op elkaar afstemt, zul je echt een geheel creëren.

Ramen en deuren openen met vliegenraam

Frisse lucht is ook heel lekker als je je woonkamer wil gebruiken als verlengstuk van je tuin. Zorg er dus voor dat je een schuifpui of raam openzet, zodat er lekkere frisse lucht binnenkomt. Om te voorkomen dat er insecten binnendringen, kun je een vliegenraam of vliegendeur plaatsen. Wil je een vliegenraam kopen? Dan kun je terecht bij Vliegenraamtotaal. Als je de ramen en deuren lekker open zet, draagt dit ook nog eens bij aan de luchtkwaliteit in huis.

Natuurlijk licht in huis

Ook daglicht draagt bij aan een natuurlijke sfeer in je woonkamer. Zorg dus dat er voldoende daglicht naar binnen valt, maar dat er ook sfeerverlichting is. Als het buiten te donker wordt, doe je de sfeerverlichting gewoon aan! Houd er rekening mee dat je kiest voor gezellig zacht licht, in plaats van felle, koele witte verlichting.

Planten en bloemen naar binnen halen

Je kunt de natuur letterlijk naar binnen halen, door planten en bloemen in je woonkamer te zetten. Pluk een veldboeket, hang mandjes met bloemen op en zet planten neer in mooie potten. Dit geeft een hele leuke uitstraling. En zo zit je toch een beetje buiten!