Dit heb je nodig voor een industriële look

Wanneer je een industriële look wilt creëren thuis, heb je een aantal dingen nodig. Bij een industriële look werk je met ruwe materialen en gebruik je vaak de kleuren zwart, wit en grijs. Het wordt ook wel een stoere look genoegd. Wil jij weten hoe jij je woonkamer kan omtoveren in een industrieel interieur? Dat lees je in dit artikel.

Deuren en kozijnen

De deuren in kozijnen in huis kunnen al veel doen voor het interieur. Door het plaatsen van stalen deuren en stalen kozijn geeft dat je woonkamer al gelijk een industriële look, metaal is namelijk een ruw materiaal. Dit geldt ook voor de kozijnen. Ook zijn stalen deuren en kozijn heel sterk, makkelijk te onderhouden en ze zijn bestand tegen brand.

Meubels

Qua meubels moet je gaan voor grote en functionele meubels. Hiermee kan je hout en metaal heel goed met elkaar combineren, want deze twee materialen samen is heel erg industrieel. Denk bijvoorbeeld aan een houten tafel met metalen poten. Wat ook heel industrieel is, is een stoere lockerkast of een stalen wandkast.

Verlichting

Om de woonkamer helemaal af te maken is het toevoegen van industriële lampen daar perfect voor. Een grote industriële hanglamp in geschikt voor bijvoorbeeld in de hal of boven de eettafel. Je zou ook kleine lampen boven de eettafel kunnen hangen. Ook bij de verlichting kan je ervoor kiezen om twee soorten materialen te mixen.

Accessoires

De accessoires bij een industriële stijl zijn ook vaak gemaakt van hout en metaal. Leg bijvoorbeeld wat leuke stoere kussens op de bank, leg een grijs kleed neer op de grond of koop een grote vaas. Wat ook heel goed staat in een industriële woonkamer, is een mooi, stoer kunstwerk aan de muur. Ook dit moet weer bestaan uit de kleuren zwart, wit of grijs.