Dit zijn de interieurtrends voor 2021

We zijn alweer een tijdje in 2021 en inmiddels zijn de beauty- en fashiontrends van 2021 al bekend, maar natuurlijk zijn er ook dit jaar weer een aantal interieurtrends. Denk hierbij aan leuke accessoires, maar wellicht ook wel nieuwe meubels. Nu de zomer in aantocht is, is het fijn om je huis en dus je interieur daar helemaal klaar voor te maken. Voorafgaand aan het doorvoeren van deze interieurtrends kun je er dan voor kiezen om een grote voorjaarsschoonmaak te houden. Je huis voelt dan weer helemaals als nieuw aan doordat het heerlijk fris is en natuurlijk vanwege de trends die je hebt doorgevoerd. Maar wat zijn de interieurtrends van 2021? Lees daarvoor snel verder!

De kleuren

Ten eerste zijn er natuurlijk ieder jaar een aantal kleuren die de boventoon voeren in de trends. Dit jaar zijn dit ook voornamelijk weer aardetinten, maar er zit ook een opvallende kleur tussen, namelijk marineblauw. Deze kleur kan dan ook doorgevoerd worden in accessoires, maar ook bijvoorbeeld op de muur. Door je muur in een mooie kleur marineblauw te schilderen of te behangen, kun je je interieur een totaal andere uitstraling geven. Bovendien straalt deze kleur erg veel luxe uit. Vooral als je dit kleurt met aardetinten, zoals beige. Het is af te raden om hard wit bij marineblauw te combineren, omdat de ruimte dan erg klein kan worden. Verder zijn dus kleuren zoals grijs en terracotta ook helemaal hot dit jaar. Deze kleuren worden dan vaak gecombineerd met metallic elementen, zoals goud en zilver. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie by boo salontafel met metallic gouden elementen.

Warmte

Verder is een opvallende en overkoepelende trend warmte. Je interieur moet dan ook warmte uitstralen. Het is voorstelbaar dat dit door deze periode van corona, waarin we allemaal wat meer thuis zitten, het thuis dan ook wat gezelliger en warmer moeten maken. Dit kun je onder andere doen door je interieur. Denk hierbij aan materialen als velours en andere stoffen. Leg een heerlijke comfortabele deken over de bank waar je ‘s avonds heerlijk onder kan liggen, maar wat overdag ook nog eens leuk staat. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een mooi by boo vloerkleed neer te leggen. Kies dan voor een dikker vloerkleed, wat warmte uitstraalt. Daarnaast is warm hout ook helemaal in dit jaar. Dit kun je ook mooi combineren met aardetinten, zoals een bruine lederen bank of stoel.

Statement objecten

Dit jaar is niet van de kleine accessoires, zoals kleine kaarsen en beeldjes, maar van de grote en opvallende statement objecten. Wanneer je dus een mooie kaars in huis wilt zetten, dan kun je het beste kiezen voor een enorm grote kaars. Dit staat super leuk, maar je doet er ook nog eens lang mee, oftewel een win/winsituatie. Dit geldt ook voor andere accessoires zoals beeldjes of platen. Kies vooral niet voor te kleine objecten, maar pak dit jaar groots uit! Let er wel op dat je niet te veel grote elementen in huis haalt, dan wordt het juist te druk en heb je niet het gewenste effect.