Douche verstopt? Mogelijkheden en tips!

douche verstopt

Het zal u maar overkomen: een verstopping in de doucheafvoer. Super vervelend en hier wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. U heeft 2 opties om uit te kiezen wanneer u last heeft van een verstopping. De eerste optie is het inschakelen van een rioolbedrijf. Het lokale rioolbedrijf dat bijvoorbeeld in de gemeente Apeldoorn naar voren komt: Rioolbedrijf Apeldoorn – 24/7 bereikbaar. Wanneer u een rioolbedrijf inschakelt wordt alles voor u geregeld en heeft u nergens omkijken naar.

U kunt er ook voor kiezen om zelf uw verstopping te verhelpen. Let op: u kunt de verstopping erger maken wanneer u zelf aan de slag gaat met de verstopping. Dit kan komen doordat u niet over de juiste kennis en materialen beschikt. Daarom wordt het aangeraden om contact op te nemen met een rioolbedrijf uit uw regio.

Oorzaken verstopping

Een verstopping in de afvoer van de douche kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder leest u welke oorzaken dit kunnen zijn:

  • De meest voorkomende oorzaak van een verstopping in de afvoer van de douche zijn (lange) haren. Na iedere douchebeurt blijven er haren hangen in uw afvoer. Indien u deze niet regelmatig verwijderd, zullen de haren ophopen. Dit kan een verstopping veroorzaken.
  • Een andere veelvoorkomende oorzaak van een verstopping in de doucheafvoer zijn zeepresten. Zeepresten blijven net zoals haren na iedere douchebeurt in uw afvoer hangen. De zeepresten hopen steeds meer op en in combinatie met de haren kan dit erg snel een verstopping veroorzaken.

Tips tegen verstoppingen

Er zijn natuurlijk ook tips om de kans op een verstopping te verkleinen. Hieronder staan 4 tips die u kunt toepassen, om de kans op een verstopping bij u te verkleinen

  • Tip 1: Gebruik een zeefje. Een zeefje houdt veel afval tegen dat de afvoer in wil. Door het plaatsen van zeefje verklein je de kans op een verstopping. Hierbij is het wel van belang dat het zeefje geregeld gereinigd dient te worden.
  • Tip 2: Een erg simpele, maar efficiënte tip is het verwijderen van haren uit uw doucheputje. Als u 2 a 3 maal per week de haren uit uw doucheputje verwijderd, wordt de kans op een verstopping beperkt.
  • Tip 3: Spoel na iedere douchebeurt de afvoer kort na met heet water. Hierdoor spoelt u de zeepresten weg, waardoor de zeepresten niet voor een mogelijke verstopping kunnen zorgen.
  • Tip 4: Indien de afvoer nog steeds niet goed doorloopt, kunt u gebruik maken van een ontstoppingsmiddel. U kunt ontstoppingsmiddelen kopen in de super- en bouwmarkt. Let op: dit zijn chemische ontstoppingsmiddelen, deze ontstoppingsmiddelen zijn erg slecht voor het milieu. Maak daarom gebruik van milieuvriendelijke ontstoppingsmiddelen. Een milieuvriendelijk ontstoppingsmiddel is soda met heet water.