Groot plezier van de vloerlampen

Vloerlampen

Groot plezier van de vloerlampen

Ik ben zelf niet zo van het verbouwen, maar mijn vrouw is er dol op. Dat onderstreept nog maar eens hoe sekseneutraal ons huishouden is, waarin mijn vrouw de peertjes vervangt en ik de afwas doe. Toen mijn vrouw dus met het idee kwam het huis eens flink te verbouwen, werd ik natuurlijk niet meteen laaiend enthousiast.

Dat is meer haar ding, om daarvoor warm te lopen. Toch vond ik dat ze wel een punt had. Aan het huis hadden we eigenlijk al jarenlang niets gedaan. De muren werden vaal, de gordijnen groezelig en de meubels waren ook zo gedateerd als maar kan. Ik begon haar punt langzaamaan te begrijpen en we werden het erover eens, onder een voorwaarde: als ik maar zo weinig mogelijk hoefde te doen.

Dat sloeg op een gegeven moment om, want het was zo leuk mijn vrouw zo enthousiast bezig te doen dat ik er zelf door aangestoken raakte, door deze bouwdrift. In de weekenden begon ik haar dan ook te helpen en we maakten er een heel leuk gezamenlijk project van.

Uiteindelijk ben ik toch meer van de meubels en de inrichting, dus mijn vrouw zei me dat ik me daar maar om moest ontfermen, zodat we ergens naartoe werkten, naar een duidelijk einddoel. Ik begon met enkele vloerlampen uit te zoeken voor ons huis. Vloerlampen maken namelijk echt sfeer in je huis en zijn daarmee naar mijn idee echt essentieel voor de inrichting.

Ik stelde een top vijf samen van de leukste vloerlampen die ik had gezien en haalde mijn vrouw erbij voor haar mening over het geheel. Zij koos de leukste vloerlampen uit en op basis daarvan ben ik in die categorieën verder gaan zoeken. We vonden dé vloerlampen die prima passen bij ons interieur en hebben er nog elke avond, als we de lampen ontsteken, groot plezier van.