Hoe geef je jouw deur de juiste uitstraling?

Deuren kunnen behoorlijk veel invloed hebben op de uitstraling van je woning. Als je naar een andere ruimte gaat, moet je daarvoor eerst door de deuropening lopen. Je kunt de deur niet even uit het zicht zetten als deze bijvoorbeeld versleten is. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen als je jouw deur toch een andere uitstraling wilt geven. Wil je de uitstraling van jouw deur veranderen? Dan vind je hieronder een aantal handige tips!

Monteer een nieuwe deurkruk of deurklink

Als je jouw deur al een lange tijd hebt, is de deurklink mogelijk versleten. Logisch, want de deurklink wordt meerdere keren per dag aangeraakt. Gelukking hoeft een nieuwe deurkruk of deurklink niet duur te zijn. Ook heeft de deurkruk of deurklink een grote impact op de uitstraling van de deur. Het is daarom zeker interessant om de verschillende opties eens met elkaar te vergelijken. Je hebt tal van verschillende deurkrukken en deurklinken, met allemaal weer een andere uitstraling. Het monteren van een nieuwe deurkruk of deurklink is overigens zeer eenvoudig.

Geef de deur een nieuwe laag verf

Past de kleur van je deur niet goed meer bij de kleur van je wanden? Is de verf verkleurd, vervaagd of simpelweg niet meer naar je smaak? Dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe laag verf op de deur aan te brengen. Belangrijk is om de huidige laag verf goed weg te schuren. Plak de omgeving goed af en dek de grond af met een zeil of oude kranten. Het deurbeslag kun je afplakken, maar eventueel ook verwijderen en achteraf weer monteren.

 

Nadat je een nieuwe verflaag hebt aangebracht, ziet de deur er vaak weer als nieuw uit. Dit is dan ook een uitstekende manier om de uitstraling van je deur te veranderen. Zitten er ook scheuren of gaten in je deur? Dan kun je deze dichtplamuren voordat je begint met verven. Op die manier vallen de beschadigingen niet meer op.

Conclusie

Een deur kan veel impact hebben op de uitstraling van een ruimte. Is je deur verouderd of wil je een andere uitstraling? Dan is het niet altijd noodzakelijk om de deur volledig te vervangen. Meestal kun je de deur namelijk een andere uitstraling geven door middel van een likje verf en nieuw deurbeslag. Zelfs deuken zijn vaak nog te herstellen. Alleen bij ernstige beschadigingen zoals houtrot is het essentieel om de deur te vervangen.

 

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Deurkrukwinkel.

Geplaatst onder