Hoe je van iets ouds weer iets nieuws kan maken

oud iets nieuws maken

Soms ben je je interieur gewoon een beetje beu en is het tijd aan vernieuwing. Vaak beginnen we Pinterest dan alweer door te scrollen om allerlei inspiratie op te doen. We willen dan via bijvoorbeeld auto huren Rotterdam een busje huren en massaal nieuwe spullen inslaan. Dit is echter totaal niet nodig. De inspiratie die je op Pinterest hebt op gedaan, kun je ook prima nabouwen met oud interieur. Soms is het moeilijk op het eerste oog iets ouds tot iets moois te zien ontpoppen, maar het is zeker mogelijk! En welk risico loop je nou eigenlijk? Als het toch niet zo uitpakt als je zou willen, zou je het altijd weer kunnen verkopen aan iemand. We geven hieronder een paar tips hoe je van iets oud weer iets moois kunt maken.

Hout is makkelijk te bewerken
Houten meubels kunnen altijd opgeknapt worden. Wanneer je dus een leuk kastje ziet, maar de donker bruine houtkleur echt verschrikkelijk vind, kijk er doorheen! Dit kastje kan met een paar simpele stappen ineens helemaal jouw eigen worden. Wat je als eerste moet doen is de oude lagen verwijderen. Hiervoor moet je goed kijken of er een waslaag of laklaag opzit. Deze moeten namelijk beide op een andere manier verwijderd worden. Na het verwijderen van de oude laag kun je beginnen met het reinigen van het meubel. Dit kan heel gemakkelijk met water, maar ook met aceton. Let er wel op dat je niet teveel gebruikt. Vervolgens zet je het meubel weer opnieuw in de was en laat dit een nacht drogen. Na het goed intrekken van de was kun je beginnen met het verven van het meubel en kan het helemaal de jouwe worden.

Stoffen meubels doen ook niet onder
Bij stoffen meubels is het misschien nog wel moeilijker om door de oudheid heen te prikken, maar het kan! Een mooie bank met vreselijk stoffering is ook op te knappen. Kijk daarom echt naar het model van de bank. Is het nog in een goede staat en denk je dat een opknapbeurt je geen vermogen gaat kosten? Doen! Je kan vervolgens de bank bij een restauratiebedrijf brengen om dezelfde soort stof of misschien wel een hele andere stof om de bank te plaatsen. De oude bank oogt na restauratie dan weer zo goed als nieuw en heb je behoorlijk wat geld bespaart. Huur daarom gewoon een busje via bijvoorbeeld auto huren Den Haag en ga alle kringloop winkels bij langs om jouw pronkstukje op te pikken.

Door deze tips te volgen, kun je heel wat geld besparen. Bovendien zal je interieur niet onder doen voor een Pinterest post. Het is uniek, het is eigen en er zitten ook wat bloed zweet en tranen in verwerkt.