Hoe Maak Je Houten Ramen Veiliger

Statistieken van de politie geven aan dat ongeveer 30% van de inbrekers via een raam toegang krijgen tot huizen, dus het is verstandig om je ramen zo veilig mogelijk te maken. Venster Veiligheid hoeft niet veel te kosten. Hier zijn acht eenvoudige manieren om houten ramen veiliger te maken.

  1. Raamsloten is een goede veiligheidsmaatregel voor houten ramen. Ze zijn niet duur en gemakkelijk verkrijgbaar in doe-het-zelfzaken. Raamsloten zijn eenvoudig te monteren en te bedienen. De meeste hebben een sleutel nodig, maar sommige sluiten automatisch. Afgezien van raamvergrendeling kan je ook vergrendelingshendel monteren. Deze worden ook met een sleutel bediend.
  2. Als je ramen al sloten hebben, overweeg dan om langere schroeven te gebruiken. De meeste raamsloten worden geleverd met schroeven die veel te kort zijn om forcering te kunnen weerstaan. Vervang ze met langere schroeven die zo ver mogelijk in het hout kunnen doordringen.
  3. Beveilig je ramen door sloten te plaatsen die geen sleutel nodig hebben om ze te vergrendelen, zoals raambouten en kliksluitingen. Raambouten kunnen worden gebruikt voor openslaande ramen, zij en bovenramen en schuiframen. De ramen kunnen eenvoudig worden vergrendeld door op een knop te drukken om de twee delen van het slot aan elkaar te bevestigen nadat het raam is gesloten. Een sleutel is nodig om ze te ontgrendelen. Kliksloten die geschikt zijn voor de meeste houten ramen sluiten gewoon automatisch samen zodra de twee vergrendelde delen elkaar raken.
  4. Sash stops zijn een andere optie. Ze zijn sterk en makkelijk te gebruiken en hoeven bij het openen niet uit het raam te worden verwijderd. Ze kunnen in het bovenste frame worden geplaatst, waardoor het raam ongeveer 5 inch open kan blijven voor ventilatie, maar nog steeds veilig is.
  5. Openslaande ramen moeten, door hun ontwerp, worden vergrendeld door het raam aan het frame te bevestigen. Als het raam gelijk ligt met het frame, monteer je twee met sleutels bediende verborgen bouten, één bij de bovenhoek en de andere bij de onderkant. Ze zijn veiliger dan op het oppervlak gemonteerde sloten omdat de bout in een gat in het frame vastzit. Ze moeten altijd op 90 graden van de nerf van het hout worden aangebracht.

Raambeveiliging is niet duur. Een paar eenvoudige stappen zijn meestal voldoende om houten ramen veiliger te maken. Bezoek onze website voor meer informatie over het belang van Raamsloten: locksecure.nl/slotenmaker-den-haag