Hoe verhelp ik een verstopte leiding?

verstopte leiding

Je hebt het vast zelf een keer mee gemaakt. Je wilt het water uit de wasbak of je douche weg laten lopen en het loopt niet goed weg. Er is niks irritanter als je bezig bent en je hier tegen aan loopt. In dit artikel gaan wij je een aantal tips geven zodat, je het probleem in toekomst kan voorkomen en wat je er tegen kan doen.

 

Voorkomen

 1. Zorg ervoor dat je regelmatig de zwanenhals van je riolering schoonmaakt. Wanneer je riolering toch verstopt zit gebruik een rubberen ontstopper om het vuil te verwijderen. Als deze methode niet werkt probeer een mix van soda en kokend water door je leidingen te spoelen. Door je leidingen schoon te houden voorkom je een ophoping van resten die een verstopping veroorzaken.
 2. Let op met hetgeen wat je door de afvoer spoelt. De volgende dingen raden we je af om weg te spoelen:
  1. Vet en oliën
  2. Luiers
  3. Tampons/maandverband
  4. Resten van medicijnen
  5. Verfresten
  6. Afval (stofzuigerzak legen, haar uit een borstel)
  7. Chemicaliën, ook niet ontstoppingsmiddelen.

 

Kortom bij het gebruik van de wc alleen toiletpapier en spoel geen schadelijke vloeibare stoffen door de gootsteen.

Risico van verstopping

Het is natuurlijk vervelend dat het water slecht weg loopt door de afvoer. Alleen is dit niet het ergste wat er kan gebeuren als je riolering verstopt is. Door een verstopt riool kan het zijn dat je last gaat krijgen van een overstroming of dat het rioolwater naar boven komt vanuit je doucheputje, gootsteen of bad.

Ontstoppingsbedrijf 

Blijft het onmogelijk om het verstoppingsprobleem zelf te verhelpen? Neem dan contact op met een ontstoppingsbedrijf zodat, zij het riool voor je kunnen ontstoppen. Om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen raden wij je af om zelf chemische ontstoppingsmiddelen te gebruiken. Wanneer je gebruik maakt van deze middelen verhelpt dit helaas niet alleen je verstoppingsprobleem maar beschadig je namelijk ook de leidingen.

 

Dus, schakel tijdig een expert in om zo snel mogelijk van je ontstoppings probleem af te zijn.

 

Geplaatst onder