Hoe werkt een vacuüm koeling?

Groenten en fruit voor een langere periode bewaren? Je kunt vacuüm koeling gebruiken om de temperatuur van de producten snel te verlagen. Deze techniek is de beste manier om verse producten te koelen. Binnen 15 minuten breng je de veldtemperatuur terug tot 2ºC. Vacuüm koeltechniek is ideaal om grote hoeveelheden vers product te koelen. Deze koeltechniek wordt vaak gebruikt om poreuze producten te koelen die veel water bevatten. Je kunt deze methode gebruiken om bijvoorbeeld bladgroenten, spruiten, paddenstoelen, fruit en bloemen ​​te koelen. Deze koeltechnologie kan de kwaliteit van het product verbeteren en de houdbaarheid verlengen. Veel industrieën gebruiken deze methode omdat deze efficiënter is dan conventionele koeltechnieken. Hieronder vind je uitleg over hoe het werkt en de voordelen ervan.

Het principe van vacuüm koeling

Deze techniek maakt gebruik van twee principes. Ten eerste kan water sneller verdampen bij een lagere temperatuur en een lagere druk. Ten tweede zal het wateroppervlak sneller afkoelen als het verdampt. Op basis van deze principes wordt de vacuüm koeler gemaakt. Dit apparaat bestaat uit een boiler, een groot vat en een container. Het heeft ook een vacuümpomp om de lucht uit de ketel te absorberen. Tijdens het vacuüm proces zal het water op het oppervlak van de producten verdampen. Dan zal de koeler het water afvoeren. Na het doorlopen van dit proces kunnen de verse producten snel afkoelen. Dat is het voordeel van het gebruik van een vacuüm koeler. Daarnaast kun je een vriescel kopen om je producten in te vriezen.

De voordelen van vacuüm koeling

Een vacuüm koeler is een nuttige uitrusting voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Dit apparaat kan worden gebruikt om specifieke voedingsproducten en verse groenten snel te koelen. Vacuüm koelers kunnen de verwerkingstijd verkorten. Dit komt doordat je binnen 15 minuten grote hoeveelheden producten kunt koelen. Bovendien kun je de houdbaarheid, veiligheid en kwaliteit van de producten verbeteren. Vanwege de bezorgdheid over productkwaliteit en veiligheid gebruiken veel fabrikanten de vacuüm koeltechnologie.