Hoe zorg je voor een opgeruimd huis

Het huis schoon en opgeruimd houden, de grootste uitdaging binnen elk huishouden. Als je uit je werk komt heb je geen zin meer om op te ruimen en in het weekend wil je jouw vrije tijd niet aan opruimen besteden. Kortom; er wordt vaak alleen goed opgeruimd als het uit de hand is gelopen of vlak voordat er visite is zodat je huis er representatief uitziet. Dit is uiteraard niet het meest ideale scenario, dus hieronder een aantal tips waardoor jouw huis er wekelijks goed opgeruimd uitziet. 

Ruim alles direct op

Een goede manier om je huis goed opgeruimd is om alles wat je zojuist hebt gebruikt, direct op te ruimen. Als je net gegeten hebt, ruim dan direct erna de kruimels op. Als je net een boek hebt gepakt, laat hem niet liggen maar zet hem direct weer terug in de kast. Ook al weet je dat je dat boek de volgende dag weer gaat lezen, als je hem meteen opruimt hou je het overzicht en heb je niet opeens tien boeken op je bank liggen binnen een week. Door deze manier toe te passen zorg je dat je elke dag een klein beetje opruimt en er even een korte tijd aan besteed, maar dat je niet elke twee weken opeens twee uur aan schoonmaakwerk hebt. Hierdoor hoef je alleen af en toe nog te stoffen en stof te zuigen en blijft het goed onderhouden. 

Huur een schoonmaker/ schoonmaakster in

Een andere manier om je huis schoon en opgeruimd te houden is om een schoonmaker of schoonmaakster in te huren. Als je deze eens per twee weken even langs laat komen, zorg je ervoor dat het moeilijkste werk door hen wordt gedaan, zoals de vloer boenen en stofzuigen. Hierdoor blijven alleen de kleinere huishoudelijke taken over voor je, waardoor jij meer tijd overhoudt voor jezelf. Het nadeel hiervan is dat je er wel voor moet betalen, het voordeel is echter weer dat als je gebruikmaakt van een schoonmaakbedrijf in Amsterdam deze vaak professioneel apparatuur heeft waardoor alles op een goede manier compleet schoon uit het slop komt. Een bedrijf die een schoonmaker voor je kan regelen is bijvoorbeeld vanberkel-schoonmaak.nl