Inbraak via de garagedeur? Zo voorkom je het!

inbreker

Natuurlijk kun je een inbraak via de garagedeur nooit 100% uitsluiten, maar je kunt wel een aantal maatregelen nemen om de kans op een inbraak te verkleinen. Hoe je dat doet lees je in dit blogartikel.

Goede sloten

Garagedeuren worden helaas niet altijd van goede sloten voorzien. Zeker de oudere modellen kunnen eenvoudig open te breken sloten hebben. Dus check je sloten en vervang ze indien nodig voor betere.

Heb je geen idee of je goede sloten hebt of heb je behoefte aan advies over nieuwe sloten? Bezoek dan een garagedeur specialist. Vaak kun je tegen een relatief kleine vergoeding een goed slot aanschaffen. Kleine moeite, groot plezier!

Elektrische garagedeuren en sloten

Wanneer je een garagedeur met elektrische bediening hebt, is het belangrijk om te controleren of de motor een optilbeveiliging heeft. Deze beveiliging zorgt ervoor dat de motor met een pin geblokkeerd wordt op het moment dat de garagedeur zich in gesloten toestand bevindt.

Ook voor garagedeuren motoren geldt dat ze los verkrijgbaar zijn. Dus wanneer je motor niet voldoet, kun je eenvoudig een betere aanschaffen.

Goed zicht

Naast goede sloten is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het zicht op de garagedeur vrij blijft. Dus heb je een hoge heg die het zicht blokkeert? Snoei hem dan of verwijder hem in zijn geheel.

Het snoeien van groen dat het zicht op toegangspunten van je woning belemmerd is een punt dat niet alleen voor de garagedeur geldt, maar voor alle deuren rondom je woning.

Loopt dus is een rondje rondom je woning en kijkt welk groen het zicht op de toegangspunten belemmerd en los dit op.

Buitenverlichting met bewegingssensor

Als er iets is wat inbrekers afschrikt, is het licht. Gebruik dat in je voordeel en installeer buitenverlichting met bewegingssensor. Plaats de verlichting niet alleen bij de garagedeur, maar bij alle toegangspunten van je woning. Op die manier valt het ’s avonds direct op indien er iemand bij je huis bezig is om in te breken.

De stapel post tijdens je vakantie

Tja, de stapel post…hét signaal dat je niet thuis bent! Vraag daarom aan je buren of ze de brievenbus dagelijks kunnen legen. Valt de post op de deurmat? Vraag dan of ze de post dagelijks opruimen. Uiteraard buiten het zicht, dus ergens naast de bank of onder de salontafel.

Een alarminstallatie

Een alarminstallatie geeft een veilig gevoel en de stickers op de ramen waarmee je kenbaar maakt dat je woning is beveiligd heeft een afschrikwekkend effect op inbrekers. Geen budget voor een alarminstallatie? Dan kun je ervoor kiezen om (goede) nepstickers op de ramen te plakken, waardoor het lijkt alsof je woning van een alarminstallatie is voorzien. Dat heeft mogelijk al effect!

Wat is jouw tip?

Heb jij nog een andere tip om een inbraak via de garagedeur te verkleinen? Deel hem met ons. We plaatsen jouw tip er graag bij! Behoefte aan meer tips? Bezoek dan de website maakhetzeniettemakkelijk.nl/.

Geplaatst onder