Inspiratie voor de mooiste gietvloer kleuren in combinatie met betonlook gietvloer

Er zijn een hoop verschillende soorten vloeren op de markt die allemaal hun voor- en nadelen hebben, maar wanneer je op zoek bent naar een nieuwe manier van vloer leggen dan zijn gietvloeren altijd een goed idee. Gietvloeren worden door een professional gelegd en hebben verschillende voordelen die we in deze tekst gaan bespreken.

Wat zijn gietvloeren dan precies?

Bij het leggen van gietvloeren wordt er een mengsel gemaakt van verschillende materialen. Een bekende hiervan kan bijvoorbeeld Epoxy zijn. Het mengsel wordt vervolgens over de ondervloer gegoten en gelijk gemaakt. Op die manier ontstaat er dus een laag op de ondervloer.

 

Deze laag gaat opdrogen en wanneer dat gebeurt is, heb je dus een gietvloer in gebruik. Het mengsel kan gemaakt worden van verschillende materialen en hier kunnen ook een hele hoop verschillende pigmenten aan toegevoegd worden. Op die manier kun je allerlei verschillende kleuren en afwerkingen laten maken zodat er verschillende vloeren ontstaan die kunnen passen bij de inrichting van de woning. Denk bijvoorbeeld aan een betonlook gietvloer

Voordelen van de gietvloeren

Omdat een gietvloer gegoten wordt, ontstaat er een geheel. Hierdoor is er geen sprake van naden of lijnen in de vloer. Dit maakt het schoonmaken allemaal veel makkelijker dan bijvoorbeeld bij andere vloeren. Bij het stofzuigen blijft de stofzuiger niet hangen achter een randje en daarnaast is het ook zo dat vuil hierdoor niet blijft hangen of steken.

 

Hetzelfde geldt voor vuil wat normaliter achter randen en naden kan ontstaan. Denk aan de keuken of de badkamer. De vloer is geheel waterdicht waardoor de vloer dus geen vocht kan opvangen. Dit blijft er op liggen. Vuil vanuit het koken kan bijvoorbeeld ook niet blijven hangen zodat het geheel veel schoner blijft. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat de vloer veel langer mee gaat. De vloer is ook nog eens waterdicht wat hem geschikt maakt voor verschillende ruimtes.

 

Je kunt hierbij denken aan een woonkamer of slaapkamer, maar natuurlijk ook aan een badkamer of keuken. Juist omdat de vloer waterdicht is, scheelt dat een hoop onderhoud en schoonmaakwerk.

Tot slot

De gietvloer is een duurzame keuze die gemaakt kan worden wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer. De vloer kan ontzettend lang mee gaan omdat deze minimale onderhoud nodig heeft maar alsnog goed schoon gemaakt kan worden. De vloer is geschikt voor alle kamers in de woning wat het ideaal maakt om deze vloer te nemen.

 

De vloer neemt geen vocht op zoals andere vloeren dit wel kunnen doen. Dit scheelt een hoop reparatiewerk. Mocht je op zoek zijn naar een vloer die bij jou past dan is bijvoorbeeld de betonlook gietvloer absoluut een goed idee.