Inspiratie voor een nieuwe look voor jouw woonkamer

Toe aan wat anders?

U komt binnen in uw vertrouwelijke huis, in de woonkamer kijkt u rond en denkt: ik wil iets veranderen hier. Of u gaat verhuizen en wil het interieur wat u in de woonkamer al heeft liever verkopen, in plaats van meenemen. Of, misschien anders gezegd: u wil een totaal nieuwe stijl in uw woonkamer. Sommige mensen hebben 30 jaar hetzelfde interieur en anderen willen het elk jaar weer anders en met de trends mee. Om welke reden dan ook, een nieuwe look kan nooit kwaad en het is ook nog eens een leuke investering! Denk aan een comfortabele relaxzetel of een relax sta op stoel. Lees hieronder tips voor wat extra inspiratie.

Comfort wat niet kan missen

Wanneer u thuis komt van bijvoorbeeld uw werk, is het fijn dat u na een lange dag neer kunt ploffen op een relaxte bank of stoel. Comfort is hierbij belangrijk, omdat het stimuleert om ook écht even te relaxen. Ondanks dat het enorm aantrekkelijk kan klinken, zo neerploffen, TV aan en liggen, maar het moet niet uw spieren belasten. Dit kan een slechte houding geven en dan bent u verder van huis. Het is daarom belangrijk om een goed meubilair te hebben. Vooral als u bijvoorbeeld moeite heeft met zitten of opstaan. Of als u bezoek ontvangt die hier wel wat steun bij kan gebruiken. Het is natuurlijk fijn als ook bezoek fijn kunnen opstaan en zitten als zij hier ongemakken mee hebben.

Als u last heeft van bovengenoemde zaken, is het een idee om te kijken naar een relaxzetel. Een relaxzetel of relaxstoel, is een stoel die u het zitten en erg fijn maakt. Dit komt doordat er een ondersteuning in het hoofd en in de onderrug. U zit hierdoor ook goed en ergonomisch. Een goede (comfortabele) deal, dus! Voor een uitgebreidere variant van de relaxzetel kunt u ook voor een relax sta op stoel kiezen. Een sta op stoel heeft een opsta functie die u, zoals de naam eigenlijk al verklapt, helpt bij het opstaan. Dit is natuurlijk erg fijn om bepaalde ongemakken en pijn te voorkomen of te verlichten zo ver het mogelijk is.

Meer inspiratie zoeken

Schrijf op wat u in uw woonkamer wil veranderen. U kunt bijvoorbeeld nadenken over of u een andere deur wil, of een nieuwe kleur aan de muren. Maar u kunt ook denken aan een ander vloerbedekking, zoals laminaat in plaats van parket. Of wilt u het helemaal omtoveren naar een ‘groene’ woonkamer? Dan kunt u het groener maken door veel planten aan te schaffen. Bijvoorbeeld hele grote kamerplanten of groeiende, in een rotan bloempot. Een verandering hoeft niet meteen enorm groot te zijn, het kan ook subtiele veranderingen zijn die al een heel ander beeld geven in het oog.

Als u het echt niet weet en zich wat meer wil laten verrassen op de mogelijkheden, kunt u natuurlijk inspiratie zoeken voor een nieuwe look. Blader bijvoorbeeld door (woon)magazines heen, ga naar een showroom. Ook kunt u een moodboard maken van stijlen die u het meest aanspreekt. Als u zelfstandig woont maakt het natuurlijk wel wat makkelijker door de vrijheid. Mocht u samenwonend zijn met uw partner of huisgenoten kunt u samen uw persoonlijke voorkeuren opschrijven, als u die heeft. Zo wordt ervoor gezorgd dat het voor iedereen huiselijk blijft en prettig om in het huis te stappen.