Inspiratie voor jouw tuin

Ben je van plan om jouw tuin een make-over te geven en heb je hier wat inspiratie voor nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij kunnen je wat tips geven die jou erbij kunnen helpen om jouw tuin zo mooi mogelijk te maken.

Maak een lijstje met wat vervangen moet worden en wat je graag wilt

Wanneer je jouw tuin een make-over wilt geven is het belangrijk dat je dit goed en serieus aanpakt. Je kunt het beter in één keer goed doen dan steeds om de haverklap iets moeten aanpassen. Om het in één keer goed te doen is het slim om een lijstje te maken. Schrijf op dit lijstje wat er precies aan vervanging toe is en waarmee je het wilt vervangen. Maak bovendien ook iets van een plaatje voor jezelf hoe de tuin er uiteindelijk ongeveer uit moet komen te zien.

Stel je hebt al een hele oude schutting die al jaren aan vervanging toe is kan het een goed idee zijn om een hekwerk schutting aan te schaffen en de oude te vervangen. Door een nieuw hekwerk zul je zien dat je tuin er ook meteen heel anders uit komt te zien. Wanneer je het niet zo mooi vindt om een heel aanwezig hek te hebben kan het leuk zijn om hier iets van klimop tegenaan te laten groeien. Op die manier zie je een stuk minder van de schutting.

Mooie en nuttige spullen

Wanneer je nieuwe spullen wilt aanschaffen die je ook echt kunt gebruiken in de tuin is het slim om online op zoek te gaan. Online kun je vaak op een hele gemakkelijke manier heel veel vinden. Van tuinsets, tot zweefparasols alles is eigenlijk wel te vinden. Wanneer je zeker wilt weten of het product wat je wilt aanschaffen ook van een goede kwaliteit is, kun je kijken of je deze in een fysieke winkel kunt zien. Op die manier weet je zeker dat je een product koopt wat ook echt goed is.

Veel kleur en groen is altijd mooi

Wanneer je niet veel groen in je tuin hebt kan dit een leuke touch zijn aan je tuin. Naast groen kun je ook wat kleur toevoegen. Dit kun je doen door wat bloemen toe te voegen aan je tuin. Dit kun je in de directe grond doen, maar je kunt deze ook in mooie potten planten. Waar jij voor gaat is afhankelijk van wat je zelf mooi vindt.

Wanneer je een grote tuin hebt kan het ook leuk zijn om een mooie boom in je tuin te plaatsen. Deze kan de aankomende jaren nog groeien en uiteindelijk heb je een mooie grote boom in je tuin. Wat voor boom dit is is wat je zelf wilt. Het kan bijvoorbeeld leuk zijn om een fruitboom in je tuin te plaatsen. Zo heb je iedere zomer lekker fruit wat uit je eigen tuin komt.

Als je meerdere bomen wilt planten kan het ook leuk zijn om daar leuke bloemen bij te planten. Op die manier zul je ook minder last hebben van ongedierte in je fruit. Win win situatie dus.

Geplaatst onder