Inspirerend en lekker buiten eten met een paella pan en de vuurschaal

Een hoop mensen genieten ervan om lekker buiten te zijn. We hebben het dan niet alleen over een wandeling door de natuur, maar ook bijvoorbeeld over lekker buiten koken en eten. Bijvoorbeeld door het gebruik van een vuurschaal. In deze tekst gaan we kijken wat dit precies is, welke voordelen dit biedt, maar ook wat er zo leuk is aan de combinatie met een paella pan.

Wat is een vuurschaal?

Eigenlijk verraad de naam al een beetje wat het precies is, maar toch gaan we het even uitleggen. Een vuurschaal is namelijk een grote schaal waar vuur in gemaakt kan worden. De schaal is gemaakt van vuurvaste materialen waardoor dit niet zomaar overslaat, maar ook waardoor dit binnen de schaal kan blijven. De schaal kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, maar de belangrijkste is toch wel sfeer.

 

De schaal geeft namelijk ontzettend veel sfeer af wanneer je een vuurtje aanmaakt en de schaal ergens neerzet. Het vuurtje is daarnaast niet alleen ideaal voor de sfeer, maar ook voor de warmte die hij afgeeft. Hierdoor is het mogelijk om veel langer buiten te zitten dan normaal. Een ideale oplossing dus voor de mensen die graag lekker lang buiten willen zitten, maar het snel te koud vinden.

De paella pan

Een paella pan is een ontzettend leuke toevoeging aan de schaal. Met de pan kun je namelijk de lekkerste paella koken. Het Spaanse gerecht dient zicht natuurlijk perfect voor de warmere dagen en het maakt nog eens een interessante manier van koken ook. De schalen zijn namelijk zo gemaakt dat het veel makkelijker is om het gerecht te maken. De randen van de schaal zijn wat hoger, zodat de ingrediënten niet uit de pan vliegen wanneer je het omschept.

De combinatie met elkaar

Nou is de combinatie van de pan en de schaal natuurlijk waar het om gaat. Je kunt namelijk beide met elkaar gebruiken om een gezellige avond te maken. Wanneer het wat afkoelt, kun je alvast de schaal aansteken zodat je een gezellig vuurtje hebt. Wanneer iedereen trek begint te krijgen, hoef je niet weg te gaan van het gezelschap om te gaan koken, maar kun je de pan gewoon op de schaal gebruiken en daar beginnen met koken. Hierdoor kan iedereen gezellig helpen met koken en tover je de lekkerste paella op tafel. Het is dus niet alleen handig, maar ook heel gezellig.

 

Geplaatst onder