Je tuin achterlaten voor vakantie. Lees nu alle tips!

Vakantie tuin

Je tuin achterlaten voor vakantie

Wil je binnenkort op vakantie gaan of een weekendje weg? Een paar dagen naar een stad of misschien zelfs een paar weken naar zee of de bergen, heerlijk! En het is helemaal fijn als je zorgeloos je huis én tuin kunt achterlaten. Voor je naar je vakantieoord vertrekt is het daarom handig om nog even deze tips over het achterlaten van je tuin te lezen.

Tips over het veilig achterlaten van je tuin

Tip 1 

Beter een goede buur, dan een verre vriend. Vraag of ze je tuin van water willen voorzien tijdens je vakantie.

Tip 2 

Is tip 1 geen optie? Zijn er ook geen familieleden of vrienden in de buurt? Ga dan voor een automatische waterinstallatie of tuinsproeier. Veel hoeft het niet te kosten en je tuin krijgt genoeg water.

Tip 3

Heb je een mooi grasveld in de tuin? Zorg dat je het dan voor je vertrek niet te kort maait. Door warme temperaturen en droge lucht kan je gazon zo sneller uitdrogen. Door het gras iets langer te houden bescherm je het beter.

Tip 4

Heb je vissen in je vijver? Dan mag gaas niet ontbreken. Span het over je vijver en bescherm je vissen tegen reigers en andere vogels en katten.

Tip 5 

Controleer je tuin voor je vertrekt nog even op onkruid. Verwijder het meteen als je het tegenkomt. Je voorkomt zo een grote inhaalslag bij je terugkomst.

Tip 6 

Geef je potplanten bij voorkeur een plekje in de schaduw. Zet ze onder een overkapping, het liefste in een bak of teil met een laagje water.

Tip 7

Vind je tijdens je controle rondje nog uitgebloeide bloemen aan je vaste planten? Knip deze dan af. Misschien zitten er wel nieuwe knoppen aan als je terug komt van vakantie.

Tip 8 

In een land als Nederland is het altijd slim om ook rekening te houden met slecht weer. Zorg daarom dat je een beschutte plek hebt om je tuinmeubelen, buitenkeuken, parasol, kussens en andere accessoires op te bergen.

Heb je alles nagelopen? Dan wensen we je alvast een fijne vakantie!