Je tuin kidsproof maken doe je zo!

Het weer wordt steeds beter, iedereen wilt lekker in de tuin zitten en kinderen willen weer in de achtertuin spelen. Helaas is door het weer de tuin iets minder kidsproof geworden. Denk aan scherpe randen, omgevallen spullen en veel onkruid. Na het opruimen zal de tuin er al een stuk beter uitzien maar of die helemaal kidsproof is? Hier een paar tips om je tuin wel helemaal kidsproof te maken.

Zorg voor genoeg schaduw in de tuin

Veel kinderen vinden het fijn om buiten te spelen. Door hun fragiele huid kunnen kinderen vatbaar zijn voor de zon. Hierdoor kunnen zij zich gemakkelijk verbranden als je niet genoeg schaduw hebt in je tuin. Zorg daarom voor voldoende schaduw. Schaduw kan je creeën door het planten van bomen, een parasol of een zonnescherm aan te schaffen.

Probeer giftige planten en bessen weg te halen

Giftige planten en bessen zijn een groot probleem in je tuin als je die kidsproof wilt maken. Kinderen gaan af op gekke kleuren en geuren, de meeste giftige planten en bessen bevatten die eigenschappen. Veel kinderen proeven met hun mond en als zij iets giftigs eten loopt dat vaak niet goed af. Probeer daarom al het giftige weg te halen uit de tuin. Mocht je twijfelen Google dan even of bezoek een tuincentra die je informatie kan geven over specifieke planten of bessen.

Tuintoestellen zijn een goede oplossing

Als je aan een kind vraagt wat zij graag in de tuin willen hebben, zeggen zij vaak een trampoline en als het warm is een zwembad. Hoe die eruit zien en of die groot of klein zijn maakt ze meestal niet uit zolang zij er maar eentje hebben.

Een zwembad kun je kopen in verschillende maten, vormen en kleuren. Een advies: is je kind klein, koop dan geen groot en diep zwembad. De kans dat er iets gebeurd is dan namelijk veel groter, dus zoek dat soort risico’s niet op! Het idee van een zwembad met kleine kinderen is dat zij kunnen afkoelen en erin kunnen spelen. Blijf er het liefst ook bij of ga ergens zitten waar je uitzicht hebt over het bad.

Kinderen zijn vaak ook helemaal gek van trampolines. Deze komen net zoals de zwembaden in verschillende vormen en maten. Zo heb je ronde, rechthoekige en vierkante trampolines. Er kan een verschil zitten in hoogte, lengte en of er wel of niet een veiligheidsnet omheen zit. Veel ouders kiezen voor een trampoline met een veiligheidsnet eromheen. De kans dat een kind van de trampoline valt is heel klein en dus veilig. Veiligheid is dus heel belangrijk. Niet alleen ouders maar ook fabrikanten vinden dit belangrijk, het is hun verantwoordelijkheid als er iets kapot gaat als dat goedgekeurd is. Zo worden veel type trampolines van tevoren getest op veiligheid en kwaliteit. Maar met zoveel keus wat zijn dan echte aanraders? Je hebt veel verschillende types en merken. Zo heb je Avyna, Elfje en Etan. Avyna is een goed aangeschreven trampoline merk, deze trampolines worden ook aangeraden door echte kenners.