Koopwoning in de stad of buiten de stad? Wat is slim?

woning-in-of-buiten-stad

Wanneer je een nieuw huis wilt kopen, is het van belang voor jezelf te bepalen of je in de stad of juist buiten de stad wilt wonen. Sommige mensen houden van het bruisende stadsleven en zouden niet anders willen. Ook zijn er dan weer mensen die juist niet in de stad willen wonen en het leven buitenaf verkiezen. Er zijn verschillende redenen om voor het een of het ander te kiezen, maar buiten deze redenen om is het ook heel belangrijk dat je doet wat je gevoel je ingeeft. 

Huis in de stad

Mocht je keuze uitgaan naar wonen in de stad, dan heb je natuurlijk alle voorzieningen wel mooi dichtbij. Je kunt overal op wandel- of fietsafstand doen en bent meer deel van de bruisende binnenstad dan iemand die buitenaf woont. Bedenk wel dat een koopwoning in de stad vaak duurder is dan buitenaf. Dit is omdat er niet heel veel aanbod is en de vraag toch redelijk groot is. Als je budget het toelaat, dan kun je natuurlijk gewoon voor een koopwoning in de stad gaan en zo wonen in een huis dat perfect is voor jou.

Nieuwbouwhuizen

Als je graag een nieuwbouwhuis wilt, dan zul je meestal langs de rand van de stad of buitenaf moeten kijken. In het centrum is meestal geen plaats voor nieuwbouw en zal je wel verder dan de stad moeten kijken. Wanneer je buitenaf wonen prima vindt, zou je eens kunnen kijken naar deze koophuizen in Beekbergen bijvoorbeeld. Beekbergen ligt aan de veluwe en zo heb je de beschikking over een van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Dit soort mooie nieuwbouwprojecten zijn op nog meer plekken in Nederland te vinden wanneer je voorkeur hier naar uit gaat. 

Huizen buiten de stad

Aangezien de meeste huizen in populaire gebieden boven de vraagprijs verkocht worden, is het een goed idee te gaan kijken naar buurten die hier rondom liggen. Zo ben je toch nog in de buurt van bijvoorbeeld een grote mooie stad, maar kun je toch iets voordeliger een koopwoning in handen krijgen. Buiten de stad staan vaak ook wat meer huizen te koop voor een wat lagere prijs. Juist omdat het aanbod daar wat groter is, kunnen de prijzen van deze huizen je zomaar eens mee gaan vallen. Als je dan een huis vindt die ook nog eens goede verbindingen heeft met de stad, dan is het een goed plan om naar huizen buiten de stad te kijken. 

Geplaatst onder