Lakverf voor buiten

lakverf voor buiten

Wanneer je een mooie woning hebt is het ook belangrijk om de woning goed te onderhouden. De kozijnen en deuren van je woning hebben een grote impact op de uitstraling en daarom is het ook belangrijk om deze onderdelen goed te onderhouden. Het is dan ook belangrijk om ze jaarlijks op nieuw te verven met een mooie lakverflaag. Echter zijn er verschillende soorten lakverven en daar zal ik in dit artikel meer over vertellen.

Glansgraden

Natuurlijk is het belangrijk om eerst goed in kaart te hebben welk resultaat je wilt bereiken. Er zijn namelijk verschillende soorten glansgraden die allemaal een andere uitstraling hebben. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een matte, zijdeglans of hoogglans uitstraling voor op het hout. De hoogglanzende verf zijn toch wel de populairste van de drie. Dit komt doordat het voor veel mensen de mooiste verf is en ook nog eens makkelijk te reinigen is.

Waar moet ik op letten?

Wanneer je een lakverf gaat kiezen moet je rekening houden met een aantal belangrijke eigenschappen om te voorkomen dat je een ongeschikte verfsoort koopt. De aandachtspunten zijn:

  • De levensduur van de verf. Hoeveel jaren gaat de verf mee?
  • Hoe is de dekkingskracht? Hoe minder lagen, hoe beter.
  • Is de gewenste glansgraad goed genoeg?
  • Wat is de kwaliteit van de verf? Meer pigment is vaak een stuk duurder.

Wanneer je van plan bent om je hout weer te lakken is het handig wanneer je meteen een goede verfpot koopt. Neem bijvoorbeeld de Sigma s2u Nova Satin of de mooie Sigma s2u Allure Gloss. Deze verven zijn van goede kwaliteit en zullen je dan ook zeker niet teleurstellen!

Geplaatst onder