Leuke toevoegingen voor in de tuin

De zomer komt er weer aan en de kans is groot dat je gedurende deze periode lekker wil kunnen genieten van je tuin. Vaak is er echter in de winterperiode nogal wat dood gegaan qua planten en zijn sommige dingen misschien gedateerd geworden. Als jij iets nodig hebt voor in je tuin of gewoon iets extra’s aan je tuin wil toevoegen zijn hier een aantal leuke toevoegingen voor in je tuin.

Denk aan de dieren

Als jij een fan bent van dieren gedurende de zomer kan het misschien leuk zijn om er ook voor te zorgen dat deze terugkomen naar je tuin. Je kunt insecten en vogels aantrekken met bepaalde beplanting, maar ook met een aantal andere dingen. Zo trekt een vijver een hoop dieren aan en ook insectenhotels doen het de laatste tijd steeds beter met het aantrekken van dieren. Je kunt zelf een insectenhotel in elkaar zetten, maar er ook gewoon eentje in de winkel kopen. Als je waterdieren wil aantrekken in je tuin is een vijver echter een stuk effectiever. Het aanleggen van een vijver zal enkele  vijverbenodigdheden met zich meebrengen. Je zult bij het aanleggen van de vijver gereedschap nodig hebben en ook een mooie vijverbak voor in de tuin. Daarnaast zul je de vijver ook moeten onderhouden. Vijvers kunnen bijvoorbeeld veel onderhoud vergen in de herfst met alle vallende bladeren die niet goed zijn voor je vijver.

Mediterrane kleuren 

Als jij een echt vakantie gevoel wil ervaren als je na een dagje werken in je tuin gaat zitten is het verstandig om te kiezen voor een mediterraanse tuininrichting. Een warme en zomerse inrichting creëer je door gebruik te maken van bepaalde warme kleuren. Mediterrane kleuren kun je overal in je tuin terug laten komen. Zo kun je ervoor kiezen om bij de bestrating van je tuin te kiezen voor typisch Toscaanse kleuren zoals rood, bruin en perzik. Vooral kleurige bloemen die je in de borders en in eventuele potten plant zullen een groot verschil maken voor de sfeer in je tuin. Naast de kleuren van bepaalde planten heeft ook de geur die van de planten afkomt invloed op de sfeer in je tuin. 

Een effectieve inrichting

Niet iedereen heeft een even grote tuin, wat jij met de ruimte die je hebt doet kan een groot verschil maken voor de uitstraling van je tuin. Door je tuin effectief in te delen kan die een stuk groter en gezelliger ogen dan die daadwerkelijk is. Hierbij is het belangrijk om te letten op de kleine dingen zoals inkijk van omliggende bewoners en de schaduw die gedurende de dag verandert. Je kunt door klimplanten te plaatsen bijvoorbeeld de inkijk van de buren tegengaan. Daarnaast is het niet handig om een kleine tuin vol te proppen met allemaal leuke planten en meubilair. Als jij een kleine tuin hebt is het belangrijk dat je gebruikt maakt van de hoogte en de ruimte die er wel is. Bij een kleine tuin kun je vaak een leuk effect creëren door gebruik te maken van hoogteverschillen in je tuin als dit mogelijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zitplek met meer privacy.