Maak je tuin klaar voor de zomer van 2020 met deze adviezen

Het zonnetje breekt weer door en we dromen alweer weg van die lekker lange en warme zomerdagen. Heerlijk bij vrienden langs, de barbecue aan en natuurlijk gezellig bij je eigen huis in de achtertuin zitten. Dat laatstgenoemde is extra leuk wanneer je jouw tuin helemaal klaar hebt en die voldoet aan de wensen voor hoe jij je tuin wilt hebben. Wij hebben allemaal leuke tips voor je om er een unieke tuin van de maken voor de zomer van 2020.

Zorg voor een strak afgewerkte tuin

Je moet er maar aan willen werken, maar wanneer je het leuk vindt dan wordt het aangeraden om een mooie en strak afgewerkte tuin te maken aan huis. Een strak afgewerkte tuin zorgt voor overzicht, een prachtig plaatje en een voldaan gevoel wanneer je er mee klaar bent.

Een mooi terras

Een terras is de plek waar je de tijd door zult brengen. Zorg voor een mooi terras waar je prettig alleen en met visite kunt zitten. Leuke terrasmeubels en andere zaken die daarbij horen zijn natuurlijk een kleine investering waard. 

Hoewel we ook hopen op zoveel mooie zomerdagen en mooi weer zal dit niet altijd het geval zijn. Er zullen ook dagen tussen zitten dat het weer wat minder aangenaam is. Zorg daarom voor een overkapping met terrasverwarmers. Kies bijvoorbeeld voor terrasverwarmers op pellets. Zo ben je tegelijkertijd duurzaam aan het stoken. Je kunt ook je eigen woningen zo bouwen dat je zowel binnen als buiten zit. Dat doe je door glazen schuifdeuren te hebben die naar de tuin leiden. Niet alleen geeft het een prachtige uitstraling, maar ook is het zeer praktisch en handig tijdens zomerdagen. 

Want wat is er gezelliger dan met een kleine regenbui en iets minder warm weer toch onder een afdakje te zitten met een terrasverwarmer achter je, terwijl je de regen op het dakje neer hoort komen. Dat zijn vaak de gezelligste momenten!

Een street savage tuin

Een tegenovergestelde mogelijkheid van een strakke afgewerkte tuin is ook een trend die we steeds vaker zien en dit kan een echte trend voor het komende jaar in 2020 worden. Street Savage komt vaak choatischer over en straalt juist vrijheid uit. Het heeft veel elementen van de straat en heeft bijvoorbeeld ook industriële meubels en producten die zijn gemaakt van gerecyclede materialen.

Geplaatst onder