Manieren om je woning optisch te vergroten

Heb je een klein huis of een klein appartement? Dat hoeft niet vervelend te zijn en kan juist heel knus zijn! Toch begrijpen we wel dat je het soms graag wat groter ziet. Of dat je huis in ieder geval net wat groter lijkt… Gelukkig zijn er zeker manieren waarop je je woning optisch kunt vergroten. Wij geven je de beste tips!

Maak je tuin het verlengde van je woning

Heb je een kleine woning, maar gelukkig wel een tuin? Zorg er dan voor dat de tuin het verlengde van je woning wordt! Dit kun je bijvoorbeeld doen door een overkapping te laten plaatsen. Hierdoor maak je van je tuin eigenlijk een extra leefruimte. Daarnaast kun je de tuin ook een beetje naar binnen halen en er zo voor zorgen dat je woning groter lijkt. Zet die deur open en laat de tuin naar binnen! Behalve die vervelende beestjes natuurlijk, maar daar koop je gewoon een hordeur voor. Wanneer je openslaande deuren hebt, koop dan wel een hor voor openslaande deuren.

Licht is het belangrijkste!

Zorg ervoor dat je woning zo licht mogelijk is! Kies voor lichte kleuren in huis en schuif je gordijnen open. Heb je donkere plinten of kozijnen, verf ze dan wit. Zo lijkt je huis al snel een stuk groter. Gebruik liever ook geen donkere of felle kleuren op de muur, dit kan er ook alleen maar voor zorgen dat je woning er juist kleiner uitziet!

Maak het niet te druk

Natuurlijk moet je jezelf ook niet te druk maken, maar maak vooral ook je woning niet te druk! Hoe meer frutsels en onnodige accessoires je weg zet, hoe voller (en dus kleiner) je woning lijkt! Natuurlijk mag je wel wat mooie dingen wegzetten, maar denk dan goed na waar je het wegzet. Daarnaast is het ook slim om te kiezen voor transparante accessoires, zoals glazen vazen. Zo lijkt het alsof je woning ruimer is omdat deze accessoires het zicht niet blokkeren. Daarnaast ziet het er ook nog eens stijlvol uit!

Werk in de lengte

Wanneer je in de lengte werkt, lijkt je woning al snel groter. Het begint met je vloer. Leg deze in de lengte wanneer je een houten vloer of laminaat hebt, dat werkt erg goed! Heb je daarnaast een langgerekte woning, maak daar dan gebruik van en zet je eettafel bijvoorbeeld niet ineens dwars neer maar werk met de lengte van je woning mee. Houd alles open; ga ook je hoekbank niet ineens andersom weg zetten om een afscheiding te creëren. Hierdoor lijkt je woning alleen maar kleiner!