Ongediertebestrijder Zaandam: hoe vind ik die?

ongedierte

Heeft u last van muizen in huis? Ga dan direct op zoek naar een ongediertebestrijder uit de regio. Een ongediertebestrijder kunt u vinden door bijvoorbeeld te Googlen op ongediertebestrijder Zaandam regelen. Wanneer er zich muizen in uw huis bevinden, dan is dit zeer vervelend. Muizen veroorzaken gezondheidsrisico’s, schade aan meubilair of geluidshinder door geknaag. Om deze redenen is het te adviseren om de muizen te bestrijden.

Methodes bestrijden muizen

Voor het bestrijden van muizen zijn er verschillende methodes die u kunt toepassen. Hieronder leest u de meest gebruikte en efficiënte methodes:

  • Misschien wel de bekendste methode voor het bestrijden van muizen is het zetten van (diervriendelijke) muizenvallen. Er zijn verschillende soorten en varianten muizenvallen. Er zijn diervriendelijke en dodelijke muizenvallen. Bij de meeste muizenvallen dient er lokaas op de muizenval gelegd te worden om de muis te lokken. Er zijn ook muizenvallen waar er geen lokaas nodig is. Deze muizenvallen werken met geur.
  • Een andere veelgebruikte methode is het verspreiden van muizengif. Muizengif is een multi-dosis middel. Hierbij dient de muis meerdere malen te eten van het gif, voordat de muis doodgaat. Doordat de muis niet direct de gevolgen van het gif voelt, zal de muis blijven eten en komt de muis te overlijden. Bij muizengif is het van belang dat het gif correct wordt gebruikt, wil het enig effect opleveren.
  • De laatste methode is het verjagen van muizen door middel van ultrasoon geluid. U kunt er ook voor kiezen om muizen niet te bestrijden, maar juist te verjagen. Daarvoor heeft u een apparaatje nodig met ultrasoon geluid. Dit apparaatje plaatst u in de buurt van waar u muizen hebt gezien. Het ultrasoon geluid wordt door muizen als vervelend ervaren, waardoor de muizen ergens anders heen zullen gaan.

Doe-het-zelver

Ben je echter meer een doe-het-zelver? Hieronder leest u een aantal methodes die u zelf kunt toepassen om uw muizenprobleem op te lossen. Deze methodes zijn makkelijk te realiseren en bevatten vaak ingrediënten die in u al in huis heeft.

  • De eerste methode is het lokken van muizen door middel van pindakaas. U smeert pindakaas op de muizenval of in het lokdoosje. Muizen zijn dol op pindakaas, dit is een goed lokmiddel om te gebruiken.
  • Een andere methode die u kunt proberen is het gebruik van munt olie of eucalyptus olie. U kunt muizen verjagen door middel van geur. Muizen kunnen niet tegen de sterke geur van munt olie en eucalyptus olie. Wanneer u deze methode wilt proberen plaatst u een schaaltje met munt of eucalyptus in de buurt van waar de muis zit. De geur van munt en eucalyptus houdt de muizen weg.

Mochten de hier bovenstaande methodes geen of niet voldoende resultaat hebben geleverd? Dan kunt u alsnog een ongediertebestrijder inschakelen die u definitief van uw ongedierte af helpt. Ook voor vragen en of opmerkingen kunt u contact opnemen. Twijfel niet en bel!