Planten voor de start van het mooie weer

De eerste zonnestralen zijn er, zin om in de tuin te werken ook!

Maar wat kun je nu het beste gaan planten wanneer die eerste mooie dagen in maart. Er kunnen nog wel wat koude dagen komen dus niet elke plant is al geschikt voor deze tijd van het jaar. In dit artikel gaan we kijken naar planten waar jij jouw tuinpassie al bij de eerste mooie dagen mee kwijt kan.

Groente

Er zijn een aantal groenten die in maart gekweekt moeten worden. Heb jij een moestuintje of ben je misschien van plan om deze een aan te leggen? Dan zijn die eerste mooie dagen de perfecte kans om aan het werk te gaan. Staat jouw tuintje al klaar? Koop dan een paar gewassen zaden en start met kweken! De groentes die je rond deze tijd wil planten zijn: prei, bosui, snijbiet, spinazie en tuinkers. Een mooie bos bloemen in de tuin is natuurlijk heel mooi maar wat is er leuker dan je eigen eten verbouwen? Ook al ben je niet zo van de groente, een uitje is overal lekker bij! Heb je daar niet genoeg aan? Kijk op internet nog even verder naar meer groentes of lees nog een stukje verder voor andere planten dan groente.

Vensterbank

Naast dat je buiten al veel groenten kan planten in maart zijn er ook nog wat gewassen die het dan nog iets te koud hebben. Wat je dan zou kunnen doen is de moestuin alvast opzetten in de vensterbank. Dan kun je alvast wat meer zomerse groente kweken zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze dood gaan van de kou. Gewassen voor in de vensterbank in maart zijn: komkommer, paprika, aubergine, peterselie en verschillende pepers.

Lentebloemen

Die eerste bloemen in de lente zijn altijd superleuk om te zien, je wordt er gewoon vrolijk van! Dit zijn plantjes die bloeien in maart. Als je dus aankomende maand maart zaadjes plant zul je wel vroeg moeten zijn. Anders is het wachten tot volgend jaar. Over welke plantjes hebben we het nu? Sneeuwklokjes, hyacinten, krokussen, kerstrozen, blauwe druifjes en tulpen. Het leukste is om een door middel van een combinatie van verschillende bloemen een soort vormpje te maken. Bijvoorbeeld een spiraal die van kleur en hoogte verandert. Of in plaats van een spiraal een soort kronkel door de tuin.

Geplaatst onder