Professionele hulp bij een seniorenverhuizing? Gebruik deze checklist

Een seniorenverhuizing is niet gemakkelijk. Vaak moeten er veel spullen worden weggegooid. Een verhuizing van een eengezinswoning naar een appartement vergt daarom veel aandacht en zorg. Daarnaast betreft het veelal spullen met een grote emotionele waarde. Om daarbij te helpen hebben wij een checklist opgesteld waarmee u minder stress ervaart en kunt focussen op meer belangrijke zaken zoals het emotionele aspect.

#1: Haal de familie bij elkaar

Een taak die met meer personen uitgevoerd moet worden, is het sorteren van de spullen. Wanneer het bijvoorbeeld een ontruiming betreft, moet er snel gehandeld worden. Snel handelen betekent dat er grote keuzes gemaakt worden. Dat kunt u het beste met alle familie in overleg doen. Op die manier kunt u spullen die niet meeverhuizen verdelen onder de rest van de familie en voorkomt u ruzie over spullen die emotionele waarde hebben.

#2: Begin met opruimen

Het is belangrijk hier op tijd mee te beginnen. Eerst is het van belang dat de eerder verdeelde spullen naar de juiste persoon gaan. Vervolgens kunt u 4 categorieën maken:

  • Spullen die naar de stort mogen
  • Spullen die naar de kringloop mogen
  • Spullen die meeverhuizen
  • Spullen die opgeslagen worden

Op die manier maakt u overzichtelijk wat er nu daadwerkelijk meeverhuist aan bezittingen. Daarnaast kunt u meteen hulp inschakelen van familie en vrienden om samen de spullen die niet meeverhuizen of opgeslagen worden, naar hun plaats van bestemming te brengen.

#3: Verhuisdozen vullen

Wanneer alleen de spullen die meeverhuizen en de spullen die naar de opslag mogen overblijven, kunt u beginnen met inpakken, het volgende punt op deze checklist verhuizen. Doordat u eerder alles heeft gesorteerd, kunt u een betere inschatting maken van het aantal benodigde verhuisdozen. Denk er bij het aanschaffen van de verhuisdozen aan dat u voor boeken beter andere verhuisdozen kunt nemen. Hiervoor zijn speciale, stevigere verhuisdozen waardoor de boeken niet beschadigen en de doos niet halverwege de verhuizing breekt.

#4: Verhuisdozen labelen

Een essentieel onderdeel van een seniorenverhuizing is het labelen van de verhuisdozen. De labels die u erop plakt, kunnen het beste de kamer of plaats van bestemming hebben. Op die manier is het voor iedereen duidelijk waar de doos in kwestie naartoe moet in de nieuwe woning. Daardoor verloopt de verhuizing een stuk soepeler.

#5: Schakel een verhuisbedrijf in

Als het goed is zijn er nu alleen grote meubels over in de woning. Bijvoorbeeld een piano verhuizen is niet niks. Daarom is het tijd een verhuisbedrijf in te schakelen. Op die manier vermindert u het stressgehalte enorm. Dat is belangrijk bij een seniorenverhuizing aangezien er vaak al genoeg emotionele lading aan een seniorenverhuizing of ontruiming zit. Een professioneel verhuisbedrijf weet precies wat ze moet doen om de verhuizing vlekkeloos uit te voeren. Bijvoorbeeld die zware piano verhuizen, doen zij met gemak. Verhuisbedrijven hebben een verhuislift waarmee zij de piano en andere zware meubels verhuizen vanuit of naar hooggelegen woningen. Dan kunt u met een gerust hart de verhuizing in gaan en zich richten op de emotionele aspecten van de verhuizing.

 

Geplaatst onder