Steigerbuizen op maat laten maken voor jouw ideale steiger

Steigerbuis op maat

Steigerbuizen op maat laten maken voor jouw ideale steiger

Als je steigerbuizen op maat nodig hebt dan kun je die direct online bestellen. Steigerbuizen op maat maken het mogelijk een steiger te bouwen die helemaal aan jouw wensen is aangepast. Dit heeft vaak de voorkeur als je een steiger regelmatig voor dezelfde soort klussen gebruikt en daarbij tegen bezwaren aanloopt van kant en klaar steigers die je van een steigerleverancier koopt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je op een specifieke hoogte wilt werken of als de steiger een afwijkende lengte moet hebben.

Steigerbuizen van topkwaliteit

Wil je steigerbuizen van absolute topkwaliteit dan zal je goed moeten zoeken naar een leverancier. Steigerbuizen zijn over het algemeen van goede kwaliteit omdat ze aan veiligheidseisen moeten voldoen. Maar als je koopt bij een erkend bedrijf weet je zeker dat je goed zit. Daarnaast is het wel belangrijk dat je een steigerbuis bij iedere keer dat de steiger wordt opgebouwd controleert op haarscheurtjes of andere schade. Beschadigde steigerbuizen mogen uiteraard niet worden gebruikt om een steiger mee op te bouwen. Ook het overige materiaal dat voor de steiger wordt gebruikt moet iedere keer als de steiger wordt opgebouwd worden gecontroleerd. Bij gebruik van een verrijdbare steiger moeten de wielen kunnen worden geremd zodat de steiger niet kan wegrollen. Als de ondergrond niet egaal is moeten extra blokken worden gebruikt om de steiger stabiel te maken.

Keuring van de steiger

Steigers die boven bepaalde afmetingen qua hoogte en breedte uit komen moeten worden gekeurd voordat ze in gebruik mogen worden genomen. Een keurmeester moet de steiger nalopen op constructie en degelijkheid van het materiaal waaronder uiteraard ook de steigerbuizen. Pas als deze keuring heeft plaatsgevonden mag de steiger worden betreden. Dit staat aangegeven op de kaart die aan de steiger hangt bij de opgang. Medewerkers weten dan ook dat zij de steiger veilig kunnen betreden. Als de keuring nog niet heeft plaatsgevonden staat dit ook aangeven en mag alleen de keurmeester op de steiger komen.

Verschillende soorten steigers

In de bouw worden verschillende soorten steigers gebruikt. Voor kleine klussen zoals schilderwerk wordt meestal een verrijdbare steiger gebruikt. Bij grote renovaties of nieuwbouw worden grote steigerconstructies gebouwd die soms wel vier of meer verdiepingen hoog zijn. Vooral voor grote projecten worden soms steigerbuizen gebruikt van afwijkend formaat zodat de steiger precies passend gemaakt kan worden voor het project waarvoor hij wordt gebruikt.

Waar bestel je steigerbuizen voor jouw ideale steiger?

Als je steigerbuizen nodig hebt voor een speciaal project dan kun je die indien nodig op maat bestellen. Hiervoor kun je terecht bij online bedrijven die naast steigerbuizen doorgaans ook ander materiaal voor steigers leveren zoals koppelingen voor de buizen. Zo kun je dus een complete steiger op maat bouwen die geschikt is voor jouw werk of jouw project. Bij Buiskoppelshop.nl kun je bijvoorbeeld terecht voor het bestellen van jouw steigermateriaal. Hier kun je ook deskundig advies krijgen over het bouwen van een steiger en de materialen die hiervoor nodig zijn.

Geplaatst onder