Tips om beter te slapen

Slapen is belangrijk voor je dagelijkse fitheid. Als je te weinig slaapt kan dat gevolgen hebben voor je fitheid en humeur. Ook kan je je minder goed concentreren en leren zal moeilijker gaan. Slapen is dus echt een van de belangrijkste dingen van je leven. Maar wat als je een slechte slaper bent, je kunt bijvoorbeeld moeilijk in slaap komen of je wordt elke nacht wakker. Dan heb ik de ideale tips die je kunnen helpen met het pakken van een betere nachtrust. 

Tip 1: Verbeter je slaapplek

De omgeving waar je slaapt is ook heel belangrijk voor je rust. Zorg ervoor dat je in een rustige en opgeruimde slaapkamer slaapt. Zorg er ook voor dat er genoeg frisse lucht in je kamer aanwezig is, zet bijvoorbeeld overdag je raam open. Als er genoeg frisse lucht is, zal je ook beter in slaap vallen. Ook je bed is erg belangrijk. Tip: kijk eens op de website van Showroombed voor goede bedden.

Tip 2: Zorg voor een vast slaappatroon

Zorg ervoor dat je lichaam kan wennen aan een vast slaappatroon. Ga zoveel mogelijk op dezelfde tijd naar bed en sta elke morgen rond dezelfde tijd op. Zo kan je lichaam wennen aan een vast patroon en dit zal je helpen met het opladen van je lichaam. Doe overdag geen dutjes, ook niet als je die nacht slecht geslapen hebt. Een dutje kan er namelijk voor zorgen dat je die nacht daarop weer slecht slaapt, aangezien je overdag geslapen hebt. 

Tip 3: Inspanning voor het slapen gaan.

Ga niet te intensief sporten voor het slapen gaan. Je lichaam kan namelijk veel energie halen uit sporten. En als je te veel energie hebt, kan je lichaam moeilijk tot rust komen. Zorg er ook voor dat je voor het slapen geen middelen neemt die je veel energie geven, zoals koffie of chocolade. Deze middelen kunnen er namelijk voor zorgen dat je moeilijker in slaap kan vallen. 

Tip 4: Ga gelijk slapen als je in bed ligt.

Zorg ervoor dat je gelijk gaat slapen als je in je bed ligt. Ga niet eerst nog je sociale media bekijken of een uitzending op televisie. Je moet ervoor zorgen dat je slaapkamer een plek is waar je alleen slaapt.