Tips om je keuken op te vrolijken

 

Het is een kwestie van kleine aanpassingen maken, of soms iets groots. Maar dan heb je wel echt een andere keuken. Er zijn genoeg manieren om deze ruimte in huis op te vrolijken. Zo kun je nieuwe keukenapparatuur kopen of de keukentegels vervangen. Behang is ook een optie of wat dacht je van nieuw meubilair? Het hangt allemaal af van je budget en wat jouw wensen zijn. Tips keuken opvrolijken Heb je alleen wat inspiratie nodig? Wij helpen je graag met tips voor een gezellige keuken met veel lichtinval, of juist met kleur in de keuken. Een kleine keuken inrichten kan lastig zijn, maar wij hebben daarvoor handige adviezen. Kortom: er is genoeg mogelijk om je huidige keuken flink op te vrolijken!

Een nieuwe keuken inrichten

Wanneer je een nieuwe keuken inrichten wilt, kun je alle kanten op. Je hebt oneindig veel mogelijkheden en er is dan ook genoeg te overwegen. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen van je keuken en de lay-out ervan. Wat voor soort keukenapparatuur wil je? En welke stijl past bij jouw interieur? Er zijn ontzettend veel verschillende stijlen keukens te koop, dus welke ga jij kiezen? Als je eenmaal weet waar je naar op zoek bent, is het tijd om deze ruimte in huis flink aan te pakken!

Tips voor een kleine keuken

Wat je kunt doen om een kleine keuken groter te laten lijken, is het plaatsen van spiegels. Hang bijvoorbeeld een aantal spiegels op en je zult merken dat de ruimte optisch vergroot wordt. Een andere optie is het gebruik van lichte kleuren. Deze reflecteren namelijk het licht en zorgen ervoor dat de ruimte ook lichter lijkt. Denk bijvoorbeeld aan een wit of lichtblauw aanrechtblad en witte muren. Vind je dit toch iets te saai? Dan kun je er altijd voor kiezen ommet accessoires wat kleur toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor felgekleurde theedoekjes of hang een paar leuke foto’s op!

Een gezellige keuken met veel lichtinval

Wat is er nou fijner dan ’s ochtends in je keuken aan het ontbijt tafel te zitten met volop lichtinval? Zonlicht geeft een ruimte namelijk een heel andere sfeer. Helaas is dit niet in elke woning mogelijk, maar gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om toch meer lichtinval te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van spiegels, of het gebruik van lichte kleuren voor de muren en het aanrechtblad. Een andere optie is het vervangen van de keukendeur, waardoor je wellicht meer ramen krijgt of een raampje boven de deur.

Kleur in de keuken

Wanneer je kleur toevoegt aan je keuken, kun je ervoor kiezen om één muur een andere kleur te geven. Dit geeft de keuken direct meer sfeer en uitstraling. Een andere optie is het verven van alle muren in dezelfde kleur, maar dan wel een wat opvallendere kleur. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van felgroene of rode accenten. Ook accessoires zijn een perfecte manier om wat kleur toe te voegen aan de keuken. Kies bijvoorbeeld voor leuke theedoekjes, handige pannenlappen of hang een paar foto’s op!

Behang in de keuken

Wat je ook kunt doen om de keuken op te vrolijken, is het aanbrengen van behang. Behang geeft een ruimte direct meer sfeer en uitstraling. Het is dan wel belangrijk dat je niet voor een druk patroontje kiest, maar juist voor een rustig patroon of effen behang. Ook de kleur van het behang is belangrijk, want hierdoor kun je de ruimte optisch groter of kleiner laten lijken. Kies bijvoorbeeld voor een lichte kleur als je de keuken optisch groter wilt laten lijken.

Keukentegels vervangen

Met dit klusje kun je meteen twee vliegen in één klap slaan. Als je de keukentegels gaat vervangen, kun je namelijk direct ook een nieuwe sfeer en uitstraling aan de keuken geven. Er zijn tegenwoordig talloze soorten en maten tegels verkrijgbaar, dus er is altijd wel iets naar jouw smaak te vinden. Ga bijvoorbeeld voor grote wandtegels als je de keuken optisch groter wilt laten lijken of juist voor kleinere tegeltjes om de ruimte wat rustiger en drukker te maken.

Nieuwe keukenapparatuur

Wat is er nou fijner dan een keuken met alle gemakken van dien? Als je de keuken gaat opvrolijken, is het daarom ook aan te raden om na te denken over nieuwe keukenapparatuur. Misschien is er wel wat kapot of versleten en kun je wel wat nieuws gebruiken. Of misschien heb je altijd al een bepaald apparaat willen hebben maar had je dat tot nu toe nog niet. Hoe dan ook, met nieuwe keukenapparatuur geef je de ruimte meteen een frisse uitstraling.

Opruimen en orde houden in de keuken

Het is niet alleen belangrijk om de keuken op te ruimen en ordelijk te houden, het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Een rommelige en ongezonde keuken is namelijk een bron van bacteriën. Zorg ervoor dat je regelmatig stofzuigt en dweilt, zodat er geen vuil en stof in de lucht blijft hangen. Maar gooi ook alle etenswaren weg die over de datum zijn of die je toch niet meer gaat opeten. Zo voorkom je dat er schimmels en bacteriën gaan groeien.