Tips voor het kopen van badkamertegels

De laatste jaren is een badkamer steeds meer een van de belangrijkste ruimtes van een woning geworden. Het is niet meer alleen een praktische ruimte, maar een volwaardig thuis wellness centrum. Een ruimte waar je graag bent en kan ontspannen na een lange werkdag. Een badkamer zou dus voelen moeten voelen als een echte spa tegenwoordig. Is je badkamer toe aan vervanging of wil je gewoon wat nieuws? Dan ga je een nieuwe badkamer uitzoeken. Dit kan best wel lastig zijn. Je moet aan veel dingen denken. De meubels, kleuren, soort tegels, materialen en nog meer. Tegels kunnen nog wel eens de moeilijkste keuze zijn. Je wilt de juiste kleur, materiaal, grootte kiezen en er natuurlijk jaren van genieten. Welke tegels kies je dan? Tips voor het kopen van badkamertegels vind je hier.

Hoe kies je badkamertegels uit

Het uitzoeken van badkamertegels voor je nieuwe badkamer kan best wel lastig zijn. Daarom een aantal tips voor het kopen van badkamertegels. Het makkelijkste is om gewoon naar een badkamerspecialist en de showroom te gaan. Hier kun je de tegels goed bekijken, voelen en in een badkamer setting zien. Ook kun je advies krijgen van specialisten. Wel zo fijn, want het kan best wel lastig zijn. Je kunt advies vragen over het materiaal dat het beste in jouw badkamer past, hoe groot de tegels moeten zijn om het ruimtelijker te laten ogen, welke indeling het handigst is voor jouw badkamer en ga zo maar door. In een showroom badkamer tegels uitzoeken is veel handiger dan via internet. Uiteindelijk moet je natuurlijk gaan voor de tegels die je het mooist vindt en die het beste bij jouw badkamer passen.

Inspiratie tegels voor de badkamer

Het thema voor badkamers in 2022 is dus wellness/ spa. Hierbij horen een aantal materialen en kleuren die het spa gevoel met zich mee brengen. Een aantal tips voor het kopen van badkamertegels in 2022 als je die echte spa/ wellness feeling wil.

  1. Aardse kleuren (bruin, zand, terracotta, beige en taupe)
  2. Groene kleuren (alle tinten groen zijn goed)
  3. Hout, steen en andere natuurlijke materialen
  4. Tegels met een marmer look, houtlook, cementlook
  5. Nikkel, koper, goud en grafiet voor de afwerkingen
  6. Grote stenen, juist kleine stenen of een mozaïek

Met deze kleuren en materialen creëer je dat echte wellness gevoel in je eigen badkamer. Het zal aanvoelen als een echte thuis spa en het zal een ruimte worden waar je graag bent na een lange werkdag.

Badkamertegels bestellen

Als je eenmaal gekozen hebt voor de perfecte tegels die in jouw badkamer komen, dan kun je ze gaan bestellen. Maar hoeveel moet je dan bestellen? Dat is makkelijk te berekenen. Als eerste bepaal je de afmeting van de te betegelen badkamer wand (breedte x hoogte). Je moet ook rekening houden met het snijverlies, dit is ongeveer 10%. Dan bepaal je het aantal m2 tegels dat je nodig hebt. Dit is de afmeting van de wand in de badkamer + snij-verlies á 10%. Als je dit berekent hebt kun je de tegels gaan bestellen. En dan heb jij binnenkort een hele mooie, nieuwe badkamer!