Top vijf klokken van het moment

  1. Wandklokken

Ronde wandklok met een zwart frame en grote, vette cijfers. Bron: Amazon

Een van de meest populaire soorten klokken voor thuis en op kantoor is de wandklok. Deze zijn erg populair omdat het meestal vrij gemakkelijk is voor iemand om ruimte aan de muur te vinden waar hij deze klok kan ophangen. Omdat ze op een openbare plaats worden opgehangen, is het voor iedereen die in de kamer is gemakkelijk om snel even op te kijken en te zien hoe laat het is. 

In tegenstelling tot andere soorten klokken die op bureaus staan en het moeilijk maken voor veel mensen om de tijd tegelijk te zien, is een wandklok een geweldige manier om ervoor te zorgen dat iedereen precies weet hoe laat het is, en dat iedereen op hetzelfde schema zit.

Uitgelicht: Klassieke en Moderne Wandklokken | Zonder of met Slinger

  1. Oversized muurklokken

Oversized wandklokken zijn ideaal in een aantal situaties waarin je de wandklok voor iedereen beschikbaar wilt hebben om de tijd te zien, maar ervoor moet zorgen dat hij een beetje groter is, zodat niemand moeite heeft om hem duidelijk te zien. Een situatie waarin een oversized wandklok een betere keuze is, is wanneer u de klok ophangt in een ruimte waar mensen die problemen hebben met hun gezichtsvermogen ernaar zullen kijken. 

Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn in een verpleeghuis of een oogartsenpraktijk. Een andere goede toepassing van een oversized wandklok is in een bijzonder grote ruimte waar mensen ver weg van de klok zitten en anders de tijd niet kunnen zien. Ten slotte zijn deze klokken ideaal in schoolomgevingen, omdat het voor de leraar gemakkelijk is om de tijd aan te wijzen en de leerlingen te helpen begrijpen hoe ze een klok moeten lezen.

  1. Plaatklok & tafelklok

In tegenstelling tot wandklokken, die beduidend groter zijn en aan de muur hangen zodat iedereen ze kan zien, zijn pendule- of tafelklokken kleiner en een beetje meer privé. Deze klokken zijn er in allerlei verschillende ontwerpen en stijlen, zodat u er gemakkelijk een kunt vinden die bij de inrichting van uw huis of kantoor past. Ze zijn meestal meer traditioneel van stijl, waardoor ze ideaal zijn in een kantoorsituatie vanwege hun klassieke ontwerp.

  1. Maritiem & Weerstation

Niet alleen een geweldig cadeau voor iedereen die van nautisch design in zijn huis of kantoor houdt, maritieme of weerstation klokken stellen de eigenaar in staat om het weer buiten in de gaten te houden terwijl hij ook de tijd weet. In plaats van afzonderlijke apparaten om de tijd, de vochtigheid en het weer te meten, kunt u met een weerstation of maritieme klok al deze informatie op één handige plaats zien. 

Dit is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in het bijhouden van het weer en er meer over wil leren, of iedereen die gewoon geniet van het uiterlijk van deze fascinerende klokken.

  1. Alarm

Net zo populair als wandklokken zijn wekkers, omdat de meeste mensen die gebruiken om ’s ochtends op een bepaalde tijd uit bed te komen. Ze zijn over het algemeen vrij klein, en ze passen op een nachtkastje zodat je ’s nachts gemakkelijk de tijd kunt controleren. Bij het winkelen voor een wekker, zijn er een aantal verschillende functies die u zult willen overwegen, zoals, of de klok heeft de mogelijkheid om snooze, of het heeft een radio, en of u kunt meerdere alarmen tegelijk.

Tip: Nieuwe wekker kopen – grote collectie design wekkers

Wekkers met meerdere functies zijn over het algemeen wat nuttiger omdat ze meer dan één alarm kunnen hebben, en u kunt ervoor kiezen om wakker te worden met de radio in plaats van met een pieptoon. Bovendien zijn er wekkers die bewegen wanneer ze afgaan, zodat de eigenaar fysiek uit bed moet komen om ze op te vangen. Er zijn er ook die met een laserpistool worden afgeschoten om er zeker van te zijn dat de persoon volledig wakker is voordat ze kunnen worden uitgezet.