Veelgemaakte fouten bij schoonmaken

fouten bij schoonmaken

Iedereen maakt op een andere manier schoon. Sommige mensen pakken dagelijks de schoonmaak spullen erbij, anderen vinden één keer per week stofzuigen ook prima. Hoe vaak jij ook schoonmaakt, het is verstandig om te achterhalen of jij wel op de juiste manier schoonmaakt. Voorkom dat jij straks alles opnieuw mag boenen door de veelgemaakte fouten in dit artikel te lezen. 

Je ramen schoonmaken in de zon

Zodra de zon door je ramen schijnt zie jij opeens hoe vies ze eigenlijk zijn. Je staat al paraat met een doekje en sop om die ramen weer eens onder handen te gaan nemen. Klein probleempje: je ramen zemen als de zon schijnt maakt ze er niet schoner op. Waarom? Dankzij de warmte van de zon verdampt het schoonmaakmiddel sneller, wat ervoor zorgt dat er lelijke vlekken en strepen ontstaan op de ramen. Je ramen worden dus alleen maar viezer. Dat wilt niemand. 

Afstoffen met een nat doekje

Dit kan gek in de oren klinken, want met een nat doekje haal je toch alle stof weg? Ja, dat klopt. Maar wist je dat een vochtig oppervlak juist meer stof verzameld? Zo is je kast het ene moment schoon en ligt het een ander moment weer vol met stof. Dan is al het schoonmaken voor niks geweest. Om dat scenario te vermijden is het handiger om met een droge doek af te stoffen. 

Te veel schoonmaakmiddel

Hoe vies jouw meubels ook zijn, ze drenken in te veel schoonmaakmiddel is niet de oplossing. Overbodig veel gebruiken creëert meer werk dan nodig omdat het waarschijnlijk gaat plakken en je dat weer weg moet gaan halen. Ook weet je niet of zoveel chemische middelen jouw mooie meubilair gaat aantasten. Tevens wordt het vuil minder goed verwijderd.

Om fouten bij schoonmaken echt te voorkomen kan je ook een schoonmaakbedrijf inhuren. Zij zijn echte professionals die weten wat ze aan het doen zijn. Als je binnenkort toevallig gaat verhuizen, maar liever je tijd besteed aan het inpakken van je spullen in plaats van schoonmaken, kan je kiezen voor een opleveringsschoonmaak