Verschillende soorten glas

Glazen in een gebouw zijn ontzettend belangrijk, natuurlijk om licht door te laten schijnen. Maar omdat elk gebouw ramen nodig heeft, zijn er verschillende soorten glas uitgevonden, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. In dit blog worden dan ook een aantal soorten glas belicht, waardoor jij een iets heldere opvatting krijgt van wat de voor-en nadelen zijn van verschillende soorten glas, maar zal ook worden weergeven wat de prijs kwaliteits verhoudingen van deze soorten glas zijn. Aan de hand van dit blog moet jij de beste keuze voor een glas in je raam kunnen maken. 

Geluidswerend glas

Als je nou in een buurt woont waar veel overlast is qua geluid, zoals bijvoorbeeld in een huis naast een tramstation of in de buurt van een vliegveld, kan het verstandig zijn om van geluidswerend glas gebruik te maken. Geluidswerend glas zorgt ervoor dat er weinig tot geen geluid van buiten binnen in het huis terecht komt. Natuurlijk is geluidswerend glas niet onfeilbaar, maar het zorgt ervoor dat er minder geluid binnenshuis terecht komt dan ander glas. Je hebt geluidswerend glas in verschillende vormen en maten, waarbij hoe dikker die wordt hoe beter die daarnaast ook gaat isoleren, maar hoe duurder het ook wordt. Daarnaast kan je het ook als gelaagd glas laten maken, waardoor er minder snel in je huis ingebroken kan worden en waardoor de ruit minder snel breekt. Je kan dus zelf kiezen in welke variant je dit glas wilt. Mocht je op zoek zijn naar geluidswerend glas kan je terecht bij een glashandel in Den haag

Hardglas

Hard glas wordt gemaakt om glas sterker te maken, over het algemeen tot minimaal vier keer zo sterk als normaal glas. Het wordt voornamelijk gebruikt voor veiligheid voor ongevallen, dus niet voor inbrekers. Als een buurjongen bijvoorbeeld een bal tegen je raam aanschiet, moet die jongen 4 keer zo hard schieten om hardglas kapot te schieten. Dit zorgt er daarnaast ook voor dat inbrekers het moeilijker krijgen. 


Mocht je nou op zoek zijn naar een glaszetter in Den Haag, kan je hier terecht.