Vinden van het juiste bouwbedrijf

externe blog vinden bouwbedrijf

Als je een verbouwing wil laten uitvoeren of zelf een huis wilt laten bouwen is het van groot belang dat je met het juiste bouwbedrijf in zee gaat. Voorbeelden van aannemers die bouwprojecten hebben verprutst zien we elke week wel op tv. Schrijnende gevallen van mensen die met half afgebouwde woningen zitten en veel geld zijn kwijtgeraakt. Geen discussie mogelijk: we hebben een goed bouwbedrijf nodig. Maar hoe vind je die dan?

Referenties

Een van de beste manieren om het juiste bouwbedrijf te vinden is om rond te vragen in je kennissenkring. Heeft iemand een huid laten bouwen of een verbouwing laten uitvoeren? Vraag dan hoe dit is verlopen en of het bouwbedrijf goed werk heeft geleverd. Wees hier kritisch op want bij bouwprojecten komt het ook op de details aan. Als je al een bouwbedrijf op het oog hebt kan je ook via het bedrijf zelf, of beter nog via social media of op internet op zoek gaan naar referenties.

Vraag naar ervaring met gelijksoortige projecten

Elk bouwbedrijf moet ook voor het eerste een huis gaan bouwen of een dakkapel plaatsen. Maar moet dat jouw woning zijn? Kies liever een bouwbedrijf dat al gelijksoortige klussen tot een goed einde heeft gebracht. Iedereen weet dat door ervaring projecten beter worden en vaak ook sneller verlopen.

Meerdere offertes

Bij grotere projecten is het verstandig om meerdere offertes van aannemers te vragen. Let erop dat hierin het project goed duidelijk is beschreven en gekaderd. Het moet niet alleen duidelijk zijn wat in het project valt maar ook wat er niet bij dit. Denk hierbij ook aan reiskosten en deadlines maar ook het aanvragen van vergunningen kan door een bouwbedrijf worden geregeld. Kijk bij de offertes niet alleen naar de prijs. Zeker als een bedrijf veel goedkoper is dan kan dit niet goed zijn. Neem in dat geval liever de aanbieder met de prijs die in het midden ligt.

Zorg dat het gevoel goed is

Als je bovenstaande huiswerk goed hebt gedaan is de volgende stap om niet alleen de uitkomsten van je onderzoek mee te wegen maar ook naar het gevoel te luisteren. Niet iedere combinatie van mensen werkt. Als je geen klik hebt met je aannemer dan komen hier problemen van. Geef je gevoel dus ook een stem ik het vinden van het juiste bouwbedrijf.

Veel succes met je bouwprojecten met de juiste aannemer!

Geplaatst onder