Vlonderplanken van hardhout of composiet?

Wil je vlonderplanken gaan plaatsen? Tegenwoordig heb je de keuze uit meerdere materialen wanneer je dit gaat doen. Wat is dan de beste optie? Kies je voor hardhout? Of kies je voor Supradeck composiet vlonderplanken? En waarom zou je die keuze dan maken?

De meest duurzame keuze

Het is niet vreemd wanneer je je keuze laat afhangen van de mate van duurzaamheid. In dat geval kom je al snel bij vlonderplanken van composiet uit. Dat komt omdat dit materiaal nog duurzamer is dan hardhout. Het is namelijk niet nodig om nieuwe grondstoffen aan te spreken en bos te kappen voor composiet. Het bestaat uit materiaal dat 100 procent is gerecycled en ook in de toekomst weer volledig te hergebruiken is wanneer dit aan de orde is. Dat maakt het al direct iets gemakkelijker om een keuze te maken. Er is echter nog meer van belang.

De juiste uitstraling

Wanneer je vlonderplanken gaat plaatsen, dan wil je natuurlijk wel zeker zijn van de juiste natuurlijke look. In da opzicht ben je geneigd te denken dat de hardhout optie een betere is. Toch is dit niet helemaal juist. De planken van composiet bieden namelijk ook de natuurlijke uitstraling die je zoekt. Daardoor hoeven ze niet onder te doen voor de concurrerende vormen van echt hout. Wat het dus ook weer aantrekkelijker maakt om de keuze voor de duurzame variant te maken. Je zal er dezelfde mate van plezier aan beleven, zonder ooit een verschil te hoeven merken.

Lekker veilig in gebruik

Wat niet onderschat mag worden is dat composiet ook op de juiste manier bewerkt is. Dat betekent dat je geen zorgen hebt om onderhoud. Daardoor kunnen de planken ook geen zwakke plekken gaan vertonen die voor onveilige situaties zorgen op termijn. Bovendien is het materiaal bewerkt op een manier die zorgt voor meer grip. Ook op die wijze kan je dus veel veiliger zijn in het gebruik ervan. Eigenlijk heb je dus ook geen andere reden nodig om over te gaan op de keuze voor dit materiaal. Zonder risico op uitglijden of breken werken is altijd beter.

 

Geplaatst onder