Voordelen van een huis verkopen zonder makelaar

Na maanden een huis te zoeken is het moment eindelijk daar, u heeft een bod op een huis geboden en u heeft het huis gekregen. Dat brengt veel vreugde met zich mee maar daarnaast zit u ook nog met uw oude huis en die wilt u zo snel mogelijk verkopen. 

Wanneer u een makelaar wilt inschakelen brengt dat ook allemaal geld met zich mee. 

 

Opkoper

Vaak wordt er gedacht dat bij het verkopen of het kopen van een huis een makelaar bij betrokken moet zijn. Dit is echter niet het geval u kunt ook in plaats van een makelaar een huis opkoper inschakelen. Een huizenopkoper is iemand die huizen opkoopt, het spreekt al voor zich. 

Hieronder vindt u ; huis verkopen zonder makelaar voordelen ervan

  • Er komen geen kosten van een makelaar bij komen kijken.
  • Een huizenopkoper koopt uw huis op, zodat u er gelijk van af bent.
  • Geen zorgen over ; wanneer uw huis verkocht wordt want een huizenopkoper koopt het gelijk van u.
  • geen speciale verplichtingen waar u zich aan moet houden

Een huizenopkoper is heel flexibel vergeleken met een makelaar. Voor een makelaar moet het huis zo netjes mogelijk zijn om het huis in verkoop te zetten. Voor een huizenopkoper is dit niet nodig, hij kijk naar het huis zelf en of het huis in goede staat is.

 

Makelaar

Een makelaar heeft ook zo zijn voordelen. Wanneer u uw huis over laat aan een makelaar, zet de makelaar uw huis in verkoop, andere mensen bieden een bepaald bedrag op uw huis en zo kunt u er wellicht winst uithalen.Bij een opkoper is dit niet het geval, een opkoper biedt eenmalig een vast bedrag en dan ligt het aan u of u het accepteert of niet. Klanten van een makelaar die uw huis interessant vinden kunnen meer bieden als zij dit echt willen. Een makelaar heeft hierin wel zijn goede voordelen.

 

Geplaatst onder