Wat is videofonie?

Een Ring deurbel is tegenwoordig een bekende term geworden, die in steeds meer huishoudens gebruikt wordt. Zo’n deurbel maakt gebruik van videofonie, wat inhoudt dat er gebruik wordt gemaakt van een verbinding die niet alleen via geluid gaat, maar ook via beeld. Als iemand dan aanbelt, hoef je niet gelijk de deur open te doen om te zien wie er voor de deur staat. Zulke videofoons kan je ook uitbreiden door een set te kopen. Daarmee kan je vervolgens op meerdere plekken in het huis de deurbel beheren, zodat je altijd weet wie er voor de deur staat. Met behulp van een binnenpost kan je verbinding maken met de monitoren.

Voordelen videofoon

De videofoon biedt een aantal voordelen voor in huis. Ten eerste geldt een videofoon als een goed bewakingssysteem die de omgeving rond je huis in de gaten houdt. Via verschillende monitoren in huis kan je altijd bekijken wie er voor de deur staat. Daarnaast is het handig om voor het open doen van de deur te weten wie er voor de deur staat. Zo kan je van tevoren bepalen of je wel of niet opendoet. Ook kan je hierdoor zien of je bijvoorbeeld eventueel geld nodig hebt als je weet dat de glazenwasser voor de deur staat, wat de videofoon een efficiënt hulpmiddel maakt.

App voor videofoon

Om de videofoon zo optimaal mogelijk te benutten, is het handig om een app te downloaden op je mobiele telefoon die verbinding kan maken met je videofoon. Hiervoor heb je wel een geschikte verbinding nodig, eentje die op wifi werkt. Op deze manier kan je overal in huis zien wie er voor de deur staat. Met de app kan je in een paar klikken verbinden naar je deurbel, om vervolgens het beeld van de camera op je telefoon te weergeven. Dit gebruiksgemak zorgt ervoor dat je niet aandachtig hoeft te luisteren als er wordt aangebeld. De melding die je namelijk op je telefoon krijgt, zorgt ervoor dat je altijd alert bent.

Geplaatst onder