Wat kan een 3D printer doen?

3dprinter

Bij een 3D printer gebruiken denkt men vaak aan grote zakelijke oplossingen voor de industrie. Dat er echter veel meer mee mogelijk is, is lang niet altijd goed bekend. Wie erover denkt om zelf een printer te kopen, moet dan goed weten welke zaken hierin een rol spelen. Denk goed na over wat ermee gemaakt moet worden bijvoorbeeld. Dit is van belang om te weten welk type filament hierbij nodig is. Dit is het begin van een keten van vragen die uiteindelijk bepalen wat de printer kan en welke dus het meest geschikt is om te gebruiken.

De mate van flexibiliteit
Misschien wel de belangrijkste ontwikkeling die de 3D printer heeft doorgemaakt, is de opmars van flexibiliteit in gebruik. Wie slim is kijkt dan ook naar wat de verschillende printers allemaal kunnen. Daarmee is ook te bepalen wat er verder nog mogelijk is met een bepaalde printer buiten alleen het ontwerp maken dat je al voor ogen had. Het is goed om te beseffen dat voorkeuren en ideeën veranderen. Het is dus ook goed om een printer te kiezen die hier dan goed bij past. De juiste printer vinden op deze manier is goed mogelijk voor iedere liefhebber.

Het gebruik van filament
De keuze voor een 3D printer hangt niet alleen van de kwaliteit van de printer zelf af. Ook is het verstandig om te kijken naar het gebruik van het materiaal in de printer. Dit wordt ook wel het filament genoemd. Vaak is dit een bepaalde vorm van plastic. In de meeste gevallen gaat het om PLA of ABS. Al zijn er ook steeds meer andere soorten. Daarnaast is het ook zo dat er printers zijn die andere materialen aankunnen. Denk dan bijvoorbeeld aan het gebruik van metaal of van nylon. Door goed te weten wat je wenst, is de juiste materiaalkeuze te maken.

Leren omgaan met de printer
het is vooral ook goed om te weten dat het steeds gemakkelijker is om met de 3D printer om te gaan. Dit geldt voor alle verschillende vormen. Zo is er de SLA-printer, maar is er ook de zelfbouwprinter. De basis is misschien anders, maar de manier van werken komt in veel gevallen overeen. Daardoor is het goed mogelijk om er als ondernemer of als particulier alles uit te halen. Het is belangrijk om er direct mee om te leren gaan en gewoon aan de slag te gaan. Dit maakt het alleen maar leuker om ermee te werken.

3d printer bestellen? Bezoek onze website!

Geplaatst onder