Wat moet je kopen voor de bevalling

Ben je zwanger? Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpaal. Naast het feestelijke element van deze belangrijke stap in je leven, moet er ook ontzettend veel gebeuren. Je moet namelijk van alles regelen en aanschaffen voordat de baby er is. Voor veel aanstaande ouders kan dit erg overweldigend zijn, zo erg zelfs dat ze niet meer goed weten waar ze moeten beginnen. Herken je dit? Dan is dit blog geschreven voor jou! Want hier lees je alles wat je moet kopen voordat je zoon of dochter ter wereld komt. 

 

Baby op komst? Dit heb je nodig!

Voordat je zoon of dochter geboren wordt, moet er flink wat geregeld worden. Daarom lees je hieronder wat je nodig hebt per categorie producten. Het is nogal een lijst met producten, dus het kan overweldigend aanvoelen om alle producten aan te schaffen. Het is dan ook aan te raden op lekker vroeg te beginnen met het verzamelen van de spullen die je nodig hebt voor je baby. Zo kun je zorgeloos en zonder stress uitzoeken wat je wel en niet belangrijk vindt, welke producten jouw voorkeur hebben en welke items er wel of niet passen binnen je budget. Door ruim de tijd te nemen, kun je ook gemakkelijker op zoek gaan naar eventuele goedkope tweedehands producten. 

Babykamer

De babykamer moet worden ingericht met een commode, ledikant en een matras. 

Ook heeft de baby een hoeslaken, laken, deken, molton en kruik nodig. Vergeet ook de babyfoon, fopspeen, slaapzak en matrasbeschermer niet. 

Woonkamer

Ook heb je een box en een kleed voor in de box nodig, zodat je de baby rustig in de box kunt leggen wanneer je in de woonkamer zit. Je kunt eventueel ook een wipstoel en kinderstoel aanschaffen. Denk er daarnaast aan om stopcontactbeveiliging, deurstoppers, hoekafschermers en kastdeur haakjes aan te schaffen. 

 

Verzorging

Ook op het gebied van babyverzorging moeten er aankopen gedaan worden. Zo heb je een aankleedkussen met bijbehorende hoes nodig, maar ook wegwerpluiers, een luieremmer, billendoekjes, een thermometer en zalf voor de billetjes van je baby. Denk daarnaast aan en badje, een badcape, baby shampoo, baby wasgel en babyolie. Hydrofiele washandjes komen ook altijd van pas. 

 

Kleding

Natuurlijk kun je ook de kleding van de baby niet vergeten. Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg rompertjes, broekjes, truitjes, sokjes en mutsjes hebt. Vergeet ook niet om een jasje voor de kleine aan te schaffen. 

 

Voeding

Een ander belangrijk onderdeel van de producten die je nodig hebt voor de kleine, is  het onderdeel babyvoeding. Zorg in ieder geval voor vitamine D- en K-druppels, een fles, een speen en zuigelingenvoeding. Vergeet ook niet om spuug- en monddoekjes aan te schaffen en denk aan een voedingsbeha en -kussen. 

 

Op pad

Ga je met de baby naar buiten? Dan heb je een kinderwagen, luiertas en een autostoeltje nodig. Daarnaast kun je overwegen om een verschoonmatje, een draagzak en eventueel een buggy aan te schaffen. 

Geplaatst onder