Welk kweekrek moet ik kopen en waar zet ik ‘m neer?

Je eigen kruiden, planten, groente of fruit kweken, dat is toch de droom van iedere hobby tuinier? Met je eigen kas, kweekbak of kweekrek kun je je eigen producten kweken. Hoe leuk is dat? Als je denkt, ik heb helemaal geen ruimte voor zo’n kas in mijn tuin of op mijn balkon. Dat is geen probleem. Dan is een kweekrek namelijk precies waar je naar op zoek bent. Een kweekrek kun je kwijt op iedere gewenste plek in je tuin of op je balkon en deze neemt een stuk minder ruimte in. Zo kun je alsnog je eigen groente en fruit kweken. Het zelf groeien van kruiden, planten, groente en fruit is de laatste jaren erg populair geworden. Het is leuk om het proces te volgen van het groeien van je eigen gewassen. En je kunt er vervolgens heerlijke gerechten mee maken. Als je dus niet zo veel ruimte in je tuin hebt, maar wel van tuinieren houdt, dan is een kweekrek misschien wat je zoekt. Welk kweekrek moet ik kopen en waar zet ik ‘m neer? Dat lees je hier!

De voordelen van een kweekrek

Naast het feit dat een kweekrek veel minder ruimte inneemt dan zo’n grote kas, zijn er nog andere voordelen. Een van de fijnste voordelen is de hoogte van een kweekrek. Het is net een soort van tafel. Deze is dus op stahoogte. Zo kun je bijna geen last van je rug en knieën krijgen. Doordat het rek minder ruimte inneemt en niet zo groot is, kun je deze ook makkelijk verplaatsen. Zo kun je hem eens wegzetten als je ruimte nodig hebt, of het rek bijvoorbeeld verplaatsen als het te veel in de zon staat. Zo’n kweekrek is ook geschikt voor iedereen die net begint met tuinieren. Eigenlijk heb je nu al voor de helft antwoord op de vraag: Welk kweekrek moet ik kopen en waar zet ik ‘m neer? Je kunt hem overal neerzetten waar je maar wil, hij neemt gelukkig niet enorm veel ruimte in. Ergens in je tuin, op je balkon. En het rek is makkelijk te verplaatsen, dat scheelt ook.

Verschillende soorten kweek rekken

Welk kweekrek moet ik kopen en waar zet ik ‘m neer? Dat was de vraag, dat tweede weet je nu. Dan wil je graag nog weten welk kweekrek je moet kopen. Er zijn verschillende soorten kweek rekken te vinden. De verschillen zitten dan in de afmetingen en in het materiaal. Bijvoorbeeld een wat kleiner rek of juist een grotere, een van hout, aluminium of  kunststof. Welk kweekrek je moet kopen hangt eigenlijk volledig af van wat je wensen zijn en de hoeveelheid ruimte die je hebt. Gelukkig zijn er verschillende kweek rekken, zodat er voor iedereen een geschikt rek te vinden is.

Kweekrek kopen

Je weet nu hoe je het juiste kweekrek uitkiest en waar je hem in je tuin moet neerzetten. Dan kun je binnenkort aan de slag gaan met je eigen kruiden, planten, groente en fruit! Een goed kweekrek is natuurlijk nog maar het begin, dan moet je de planten nog goed verzorgen. Hiervoor zijn gelukkig ook genoeg accessoires en tips te vinden. Dus dat moet goed komen!

Geplaatst onder