Welke vloer ga jij in jouw huis laten leggen?

Als je gaat verhuizen naar een nieuwe woning, of je eigen huis gaat bouwen of verbouwen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Een van die zaken is de keuze voor een bepaalde soort vloer in je woning. Een vloersoort kun je namelijk niet zo snel meer aanpassen wanneer het hele huis is ingericht, daarom is een verbouwing of verhuizing een perfect moment. Er zijn verschillende soorten vloeren die erg populair zijn. Wij zetten een aantal van deze vloersoorten voor je op een rij.

Gietvloer

Een vloersoort die enorm in opkomst is, is de gietvloer. Een gietvloer is een vloer die letterlijk in verschillende lagen over elkaar heen gegoten wordt door een vloerenspecialist. Wanneer deze vloer is uitgedroogd, heb je een prachtig strakke en kwalitatieve vloer in huis. Je vloer is erg onderhoudsvriendelijk en is gemakkelijk schoon te maken met een dweil en stofzuiger. Een gietvloer laten leggen duurt een aantal dagen, waarna de vloer tot wel dertig jaar mee gaat.

Laminaatvloer

Een andere veel gekozen vloersoort is de laminaatvloer. Laminaat is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, en ook in verschillende prijsklassen. Groot voordeel van een gietvloer is dat je deze waarschijnlijk zelf kunt leggen, zonder hulp van een specialist. Je kunt een laminaatvloer onder andere kopen bij de bouwmarkt, of bij een gespecialiseerde vloerenzaak.

Tegelvloer

Wie denkt dat een tegelvloer altijd een ouderwets karakter heeft, heeft het mis. Vloertegels zijn namelijk in allerlei kleuren, soorten en maten te verkrijgen, waardoor je de tegels helemaal kunt afstemmen op de stijl van jouw interieur. Kies je voor kleine, donkere tegels of juist lichte en grote tegels? Het kan allemaal. Laat je inspireren in een tegelzaak, waar een adviseur je kan helpen bij het uitzoeken van de juiste tegels.