Zo kies je makkelijk tussen een houten veranda of een aluminium veranda!

Ben je ook op zoek naar een manier om meer ruimte te creëren in je huis? Verbouwingen kunnen ingrijpend zijn, om over het kostenplaatje nog maar te zwijgen. Hak- en breekwerk is niet voor iedereen iets om over te dromen, vaak is het zelfs eerder een nachtmerrie. Gelukkig is er ook nog een andere optie als je behoefte hebt aan meer leefruimte. Een veranda is een ideale en ook nog eens makkelijke manier om langer van je tuin te kunnen genieten. Ga je voor een houten veranda of kies je voor een moderne aluminium veranda?

Terrasoverkapping met veel voordelen

Een veranda wordt ook wel een terrasoverkapping genoemd. Het zijn twee termen die door elkaar worden gebruikt, maar die hetzelfde betekenen. Met een veranda van hout of aluminium sla je twee vliegen in een klap. Zo kun je langer van het buitenleven genieten én kun je verkoeling zoeken wanneer het warm is. Is het eigenlijk te fris om in de tuin te zitten? Dan kun je heerlijk ontspannen in je houten veranda of aluminium veranda. Ook vergroot je je leefruimte en creëer je veel meer lichtinval in je huis. Deze open uitstraling wordt als een groot voordeel ervaren van huizenbezitters met een veranda.

Houten veranda

Een houten veranda is een pronkstuk voor je huis. Het is een hele klassieke terrasoverkapping die bij elke woning past. Er zijn talloze soorten hout waar je uit kunt kiezen als je je gaat oriënteren op de aankoop van een houten veranda. Ook in afmetingen, afwerking en kleuren is er keuze genoeg. Een populaire uitvoering is een houten veranda met glazen wanden waar je comfortabel en beschut kunt zitten. Voor bescheiden huizen tot grote villa’s, een houten veranda is altijd een toevoeging. Wel zul je rekening moeten houden met regelmatig onderhoud. Hout is geen goedkoop materiaal, wat ook een belangrijke overweging kan zijn.

Aluminium veranda

Hoe mooi en klassiek een houten veranda ook is, een aluminium veranda heeft ook veel voordelen. Een houten terrasoverkapping is juist intensief om te onderhouden, een aluminium uitvoering daarentegen vraagt nauwelijks onderhoud. Ideaal dus als je vooral kiest voor een veranda om van te profiteren, zonder er veel werk aan te hebben. De stijlvolle uitstraling van een aluminium veranda maakt ook deze overkapping tot een gewilde keuze. Wel is de prijs van aluminium veranda wat hoger in vergelijking met een houten veranda. Omdat het materiaal niet roest, heb je er jarenlang plezier van.

Geplaatst onder